Silnik: 1.9 TDI
Wysłany: 2010-07-26, 20:43 Wycieraczki c.d
Witam.
Mam taki problem..
Wycieraczki przednie chodzą mi tylko w jednej pozycji a dokładnie tylko gdy wezme je w dól na jedna z opcji. Reszta opcji mi nie działa tzn. kiedy wezme o jeden zabek w gore manetke to nic nie działa, nie reaguja , gdy wezme o 2 to takze nic.. Nieraz cos zalapia ale nie tak zeby np. mogl sobie ustawic zeby chodzily co 5sek.. nawet na najszybszej predkosci mi nie dzialaja.. jedynie dzialaja mi gdy uzywam spryskiwaczy i gdy przelacze na opcje w dol..
Jest to uciążliwe i dreczace.
Sprawdzałem przekaźniki, spalony bezpiecznik wymienilem. I nadal nic..Jest tak samo jak bylo.
Silnik: AAM -> AGG Pomógł: 27 razy Wiek: 22 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 2513 Skąd: Kutno
Wysłany: 2010-07-26, 20:51 Re: Wycieraczki c.d
Malakas napisał/a:
Witam.
Mam taki problem..
Wycieraczki przednie chodzą mi tylko w jednej pozycji a dokładnie tylko gdy wezme je w dól na jedna z opcji. Reszta opcji mi nie działa tzn. kiedy wezme o jeden zabek w gore manetke to nic nie działa, nie reaguja , gdy wezme o 2 to takze nic.. Nieraz cos zalapia ale nie tak zeby np. mogl sobie ustawic zeby chodzily co 5sek.. nawet na najszybszej predkosci mi nie dzialaja.. jedynie dzialaja mi gdy uzywam spryskiwaczy i gdy przelacze na opcje w dol..
Jest to uciążliwe i dreczace.
Sprawdzałem przekaźniki, spalony bezpiecznik wymienilem. I nadal nic..Jest tak samo jak bylo.
Jakies propozycje? W czym tkwi problem ?
manetka wycieraczek prawdopodobnie robi zwarcie
dlatego poszedł bezpiecznik. wymień ją i powinno być OK
A ja mam propozycję Wg mnie padł Ci i teraz uwaga padnie chyba nawet prawidłowa nazwa PRZEŁĄCZNIK ZESPOLONY (manetki wyceraczek, kierunkow i wlacznik awaryjnych)
Znalazlem, np takie cosik na alledrogo, ale ten model jest akurat ze sterowaniem komputerem pokladowym, swoją drogą za 4 dyszki chyba sie nawet oplaca.
Ale przed zakupem drugiego jesli masz troche pojęcia i checi polecam Ci zebys sobie sprobowal rozebrac swoj i przeczyscic styki (nawet nie wiem czy to jest sprawa rozbieralna).
A tak zebys mial 100 % pewnosci ze to to , to wez pozycz ze szrotu ten przelacznik zdejmij obudowe stacyjki wyciagnij kostki ze swojego przelacznika i podepnij pod "pozyczony".
Powodzenia.
[ Dodano: 2010-07-26, 21:58 ]
noi killah wyprzedzil mnie
Silnik: AAM -> AGG Pomógł: 27 razy Wiek: 22 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 2513 Skąd: Kutno
Wysłany: 2010-07-26, 21:05
adams napisał/a:
A ja mam propozycję Wg mnie padł Ci i teraz uwaga padnie chyba nawet prawidłowa nazwa PRZEŁĄCZNIK ZESPOLONY (manetki wyceraczek, kierunkow i wlacznik awaryjnych)
Znalazlem, np takie cosik na alledrogo, ale ten model jest akurat ze sterowaniem komputerem pokladowym, swoją drogą za 4 dyszki chyba sie nawet oplaca.
Ale przed zakupem drugiego jesli masz troche pojęcia i checi polecam Ci zebys sobie sprobowal rozebrac swoj i przeczyscic styki (nawet nie wiem czy to jest sprawa rozbieralna).
A tak zebys mial 100 % pewnosci ze to to , to wez pozycz ze szrotu ten przelacznik zdejmij obudowe stacyjki wyciagnij kostki ze swojego przelacznika i podepnij pod "pozyczony".
Powodzenia.
[ Dodano: 2010-07-26, 21:58 ]
noi killah wyprzedzil mnie
mi jak padł od kierunkowskazów to mechanik skołował tylko lewą stronę i koszt był połowę niższy:d
Silnik: 1.9 TDI
Wysłany: 2010-07-27, 22:15
Hmm..
Rozebrałem obudowe plastikową ale nic pozatym nie udało mi sie sciągnać..
Nie mam zamiaru jechac z tym do mechanika chcem to samemu zrobic..
Dopiero zaczynam sie mechanika interesowac wiec jakies wskazówki jak zdjąć te manetki ? Czy dokladniej ktore styki? I ta manetka na allegro jest inna niz mam..
Wysłany: 2010-07-27, 23:04
bo Adams dał Ci taką z MFA. Ty sobie poszukaj normalnej. Sądzę że na forum powinno być gdzieś o zdjęciu przełącznika zespolonego. Ja mogę pomóc przy zdjęciu kiery bo samego przełącznika sam nie zdejmowałem.
ta obudowa to masz na myśli plastik koło kiery? to nie pomoże trzeba zdjąć kierę
tylko jak będziesz ściągał kiere to ustaw koła prosto żebyś potem po założeniu kiery nie miał jej krzywo .
a manetki trzymają się chyba na 2 śrubkach .