Wysłany: 2011-12-16, 17:11 Sterownik centralnego zamka (typ Bloker 60)
Koledzy mam problem centralka nie reaguje na otwarcie i zamykanie z pilota jak i z oryginalnego kluczyka? wszystko podłączone zielony do otwierania szary do zamykania migacze działają a centralka nie zamyka i nie otwiera wg. brak jakiejkolwiek reakcji pompki patrzyłem napięcie idzie do pompki przy zielonym jak i przy szarym czyżby pompka wadliwa? a dodam ze dzień wcześniej pompka działała ale bez tego całego blokera aha i czas mam ustawiony na 3.5s
http://allegro.pl/sterowa...1967883271.html
Silnik: Vento 2E Pomógł: 321 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 5392 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2011-12-16, 21:56
czas należy zmniejszyć na jak najkrótszy czyli pewnie masz tam 0,5 sekundy możliwe do ustawienia ale nie z tej przyczyny nie działa. Jeśli prócz ogólnego schematu masz dodatkowych kilka schemacików do różnych wersji zamka centralnego to masz wybrać sterowanie plusem ( a nie sterowanie zamkiem pneumatycznym). Jeśli tak zrobiłeś i mimo to nie działa to daj tu skany całego schematu i opisz dokładnie jak podłączyłeś, musiałeś zrobić jakiś błąd, obyś pompki przez to nie zjarał. Popatrz na bezpieczniki szczegolnie 21 i 14. Sprawdź czy działają światła cofania sa powiązane z centralem
Proszę bardzo tu macie schemat mojej centralki
A tutaj schemat podłączenia oczywiście podłączałem wg schematu Nr2
dodam masa przy pompce jest czerwono biały ma +12v do pompki dochodzi impuls na zielonym przy otwieraniu i na szarym przy zamykaniu +12v ale pompka nie reaguje zamówiłem już nową ale może tą da się uzdrowić
Zaznacze iż wcześniej miewała różne bóle przy otwieraniu chodziła jeszcze z 30 sec. doszedłem do tego iż węzyki są szczelne a w samej pompce uciekało powietrze Pozdrawiam i czekam na pomoc
Edit:
Odcinki zapłonu nie podłączałem.
Zworka na sterowniku ustawiona na 3.5 sec.
Migacze działają tzn. migają przy uzbrajaniu jak i rozbrajaniu.
Bezpiecznik OK.
Pompka standardowo zalana styki pośniedziałe wymyłem w spirytusie styki na blaszce wysuszyłem, ale dzisiaj rano nic ją nie ruszało dalej nawet na krótko nie dawała oznak życia
danielu99, jeśli na krótko podany impuls +12V na zielony i szary w pompce to znak że pompka się skończyła i dlatego też centralka nie będzie sterować zamkiem
a co do schematu to dobrze podłączyłeś ja jeszcze na wyjścia sterujące z centralki założyłem diody prostownicze 5A jako zabezpieczenie