mam problem w moim mk3 2.0-8v gti jednostka napędowa jaką posiada to auto jest bardzo solidna lecz pewnego gorącego przedpołudnia gdy pomykałem z rodzinka do domu na jednym z odcinków krajowej 16 był ruch wahadłowy i gdy się zatrzymałem spod maski dobiegł niepokojący dźwięk,jak się później okazało wycieka płyn spod głowicy,lecz o dziwo auto się nie zagotowało bo temperaturę trzyma 90 stopni idealnie jak zawsze a i autko nie straciło na mocy,tak przynajmniej tak mnie się wydaje dodam że przed zatrzymaniem się jechałem jakieś tam odcinki drogi nawet po 150km do wymiany na pewno uszczelka....na razie jeżdżę tylko po mieście ale zastanawiam się czy sobie jakieś biedy większej nie narobię
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 20 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 697 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2010-07-24, 13:58
może silnik sie poci przepuszcza olej mi też cieknie z pod uszczelki i już na tym przejechałem ze 2000 km bo żaden mechanik nie ma czasu ;| a w warsztacie mi zaśpiewali tyle że za to bym nowy silnik kupił sprawdź czego ci ubywa czy płynu chłodniczego czy oleju i sprawdź czy masz w zbiorniczku wyrównawczym takie oczka jak sa w rosole
Silnik: Vento 2E Pomógł: 235 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 3757 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2010-07-24, 22:15
owen, pewien jesteś że spod głowicy cieknie płyn na zewnątrz? Co widzisz i w którym miejscu, może fotkę daj, płynu na rozgrzanym silniku nie zobaczysz bo zaraz wyparuje