Wysłany: 2009-06-24, 11:51 szarpie na wysokich obvrotach na gazie i pb, na rozgrzanym..
witam, na 1, 2 biegu gdy dodam wiecej gazu auto zaczyna szarpac, na 3 i 4 jest tak samo (4-biegowa skrzynia), nie moge redukowac bo szarpie, na biegu jałowym i niskich obrotach jest wszystko w porzadku, w aucie nie czuć pb, ani gazu, ma ktoś jakiś pomysł co to może byc? szarpie zarówna na pb jak i na gazie, równierz na nagrzanym silniku.
no ja też mam taki problem a dużo ci pali? wymieniłem sonde ale tylko straciłem kase bo i tak to samo a na 22 litrach gazu robie 160 km heh chyba że nowa sonda jest walnięta
Silnik: 1.8 GT 90KM Pomógł: 7 razy Wiek: 22 Dołączył: 21 Maj 2009 Posty: 488 Skąd: Śrem Ostrowo
Wysłany: 2009-06-26, 19:26
wiecie co? a moze jakas uszczelka jest jebn..ta i na wysokich obrotach zamiast brac paliwo to chwyta powietrze i przerywa... kumpel cos podobnego mial ale nie znam szczegolow...
problem rozwiazalem. winnne byly kable od swiec i aparat zaplonowy ( dokladnie kopulka i palec) przy duzej wilgotnosci iskra sie gubila w kopulce (jest juz mocno zluzyta ma slady przetarc i opalenia na blaszkach ) i przez to jeden cylinder niestabilnie chodzil, a kable tez juz maja swoje lata, nie sa sylikonowe i wilgoci nabieraja.