Wysłany: 2009-01-07, 19:09 problem z odpaleniem na benzynie
Witam mam Golfika3 2,0 8v,i mam problem z odpaleniem autka na benzynie,a ostatnio w gule nie mogę go odpalic, a na gazolinie tak proszę o pomoc i z góry dziękuje
mam problem z odpaleniem autka na benzynie,a ostatnio w gule nie mogę go odpalic,
słychać pompę w baku jak buczy gdy przekręcisz kluczyk w pozycję zapłonu? sprawdź bezpiecznik pompy Nr.: 18 lub może masz wadliwy przekaźnik pompy Nr.: R12
Witam nie chcę zakładać nowego tematu więc napisze tutaj...
autko nie chce mi zapalać ani jeździć na benzynie.. a po prawdzie czasem tak czasem nie.. ot takie kaprysy raz pompa chodzi raz nie.. pompa jest sprawna.. nie podaje prądu na nią czasem.. bezpiecznik git, przekaźnik cyka... jakie moga być tego przyczyny? czy jak przekaźnik cyka to może być jednak niesprawny? najgorsze ze nie mam próbnika ani miernika zeby sprawdzić czy w ogóle jest na nim napięcie..
aha.. dla zorientowanych.. kolega wcześniej pisał o jakiejś centralce..?? wiadomo o co chodzi?
napięcie jest bo na gazie zapala bez żadnego problemu za każdym razem.. a co do pompy.. wymieniałem ją z pół roku temu wiec jeszcze chyba powinna pochodzić ..
Silnik: 1,6 ABU
Wysłany: 2009-07-10, 21:20
Ja miałem podobny problem że autko nie chciało jeżdzić i zapalać na benzynie. Odłączyłem aku zresetował sie "streownik" i wszystko wróciło do normy. Jeżeli niespodziewanie pojawi się taki problem to reset sterownika i jest OK.
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 26 Dołączył: 06 Wrz 2008 Posty: 112 Skąd: opoczno
Wysłany: 2009-07-25, 09:07
ja mam tez problem z odpalaniem. podłączylem pod kompa to wyskoczyl blad 561 zly sklad mieszanki. dziś założyłem nowy czujnik temp oryg z serwisu vw. i raczej nie pomogło.
a jak odpalił i jak dodaje gazu to sie dławi i potrafi zgasnąć na benzynie i na gazie.
Witam mam podobny problem. Otóż Autkiem dojechałem dziś do pracy i przyszedłem z pracy i kręcę i kręcę i nic jak przełączyłem na gaz odpalił bez problemu. Później rozebrałem bezpieczniki i b.18 dobry lecz ani do przekaźnika ani bezpiecznika nie dochodzi napięcie. Co może być przyczyną??
_________________ Mk III 1.8 r.96 4/5 drz 2x airback electrische
Zygmunt 1.8