Silnik: 1.8 bezyna GAZ
Wysłany: 2012-01-26, 21:30
nic nie robilem . I nie mam imobilazera ....
Wczoraj normalnie jezdzil - na noc wyjolem akumulator do podladowania i dzis rano po ponownym wlozeniu , juz tak sie dzialo
Odpalil odrazu z pierwszego ale tylko na dwie sekundy przelaczylem na gaz i to samo ... Pare razy probowalem a to na gazie potem tylko na bezynie i bez zmian ... W warsztacie mi powiedzieli ze to moze byc cos z elektryka . A kolega ze moze cos z pompa . a na dodatkem mam problem z zacholowaniem bo nie ma kto ...... Ps aytomaty mozna wogole cholowac chodzi o doslownie 2 km tyle mam do warsztatu?
Silnik: 2.0 ADY Pomógł: 27 razy Wiek: 22 Dołączył: 27 Sie 2010 Posty: 890 Skąd: SKL/Cz-wa
Wysłany: 2012-01-27, 01:16
pod VAGa podpinałeś? ( lub kody błyskowe, zależy jaki masz OBD).
sebastian80 napisał/a:
Ps aytomaty mozna wogole cholowac chodzi o doslownie 2 km tyle mam do warsztatu?
niewskazane ale powoli jak nie ma wyjścia można zaciągnąć.
pompa paliwa odpada skoro na gazie też nie chce hulać.
cewka dobra? próbowałeś przytrzymywać gaz czy zgaśnie czy będzie chodził?
Antidote
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2012-01-27, 19:51
wypnij kabel z jednej ze świec, zbliż koncówkę do metalu silnika i pdoalaj - dzięki temu zobaczysz czy po tych 2 sekundach iskra zanika i to jest przyczyną gasnięcia , prosty test a sporo wniesie. Obserwuj też kontrolki jak się zachowują. Troche podejrzana jest kostka stacyjki - wykluczysz podając plus z aku bezposrednio na kabel czarny we wtyczce cewki (bez jej odłączania) - powinien zapalic jesli stacyjka jest uszkodzona. Pada tez podejrzenia na elekjtrykę instalacji LPG - prawdopowodbnie masz przekaxnik pod maską - sprawdź jego wsuwki czy dobrze siedzą.
Silnik: 1.8 ABS + GAZ Pomógł: 15 razy Wiek: 22 Dołączył: 06 Sie 2011 Posty: 714 Skąd: ma wiedzieć ?
Wysłany: 2012-01-27, 20:05
ja bym sprobowal odpiac aku ale nie na chwile tylko na noc np bledy sie pokasuja i wtedy zaloz tylko odpal na pb i daj mu sie zagrzac na benzynie do 100 C a nie odrazu na lpg przelaczasz nalapal bledow i moze dlatego ma problemy z dawka paliwa.
jak to nie pomoze to trzeba szukac iskry czy sa a pozniej vag najlepiej.
ale mysle ze to kwestia bledow ktore nalapal przy przelaczeniu na lpg. trzeba bylo ladowac na podlaczonym aku
Silnik: 1.8 bezyna GAZ
Wysłany: 2012-01-27, 20:14
koledzy :
jest to rok 96 odpalałem na dwoch zestawach kluczykow ... ale teraz to juz oddalem do mechanika bo zalezy mi na czasie , a ja pracuje wiec sam mogłbym sie ty zajac dopiero za 3 dni ...
Dam znac bo to byla jak odbiiore z warsztatu . pozdrawiam Sebek