logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Bardzo ubywa paliwa (PB) ...
Autor Wiadomość
pablomed 
POMOCNIK

Silnik: Vento 2E
Wysłany: 2009-09-19, 17:52   

przem_uc, no nie wiem, zasięgnął bym opini gdzie indziej jeszcze. Każdy chce zarobić ale Twoim prawem jest starać się minimalizować koszty.
Załóżmy że musisz zmienić.
No więc tak:
Sprawdzony zestaw Bingo M kosztuje 185 zeta. http://www.allegro.pl/ite...rujacy_kme.html
Krokowiec pewnie masz sprawny ze starej instalacji więc minus 4 dychy. Montażyści mają zniżkę, zapewne więc te części gdzybyś od nich brał będa ich kosztowały koł 100- 120 zeta. A moztaż elektryki jhest bardzo prosty, bo wszystko już jest przeciez podłączone ze starego kopmuterka, tylko go wypiąć wpiąć nowy i nowy przełącznik zamontować w kabinie.
Załóżmy że zrobisz to z kolegą czy u tańszego elektryka, to potem pojedziesz do gazowników tylko na regulację, co kosztuje ze trzy dychy.
Bo taka cena jak ci podali oznacza że za jakąś godzinkę pracy i uzycia sprzetu liczą sobie 350 zeta. Jak na mój gust trochę dużo.

[ Dodano: 2009-09-19, 18:58 ]
napisz jeszcze jaka masz markę komputerka od LPG

przem_uc 

Silnik: 1,8 ABS (PB/LPG)
Wysłany: 2009-09-19, 18:08   

Już maszeruję na parking sprawdzić co tam jest, jeszcze się nie umówiłem na szczęście :oops:

[ Dodano: 2009-09-19, 19:49 ]
Sprawdzone: Autronic AL-600

[ Dodano: 2009-09-19, 19:52 ]
pablomed, jeszcze jedno pytanie: w aukcji napisane jest że to do aut z katalizatorem, a ja mam go wywalonego (tak mi mówił ostatnio gość, który łatał mi rurę) - czy to coś zmienia?

pablomed 
POMOCNIK

Wysłany: 2009-09-19, 21:53   

nie, ale ma być byc sprawna sonda lambda w wydechu
http://www.allegro.pl/ite..._cena_nowe.html zobacz na cene, dodatkowo pewnie da sie kupić sam komputerek bez przełącznika. Chca trochę zarobić na Tobie za dużo. Albo sie nie znają i nie umieją ocenić co się zepsuło.

przem_uc 

Wysłany: 2009-09-19, 21:57   

ale sądzisz, że wystarczy żeby to kupić i tylko zmienić komputerek ? to by była oszczędność :>

K@mil 
POMOCNIK

Silnik: .
Wysłany: 2009-09-19, 22:04   

no u mnie tez mowili ze do wymiany sterownik bedzie bo cos tam cos tam... ale jeden mowi ze mam dac resa i jak narazie jest okej... Najlepiej pojezdzic do paru gazownikow i popytac a pozniej samemu wnioski wyprowadzic...

pablomed 
POMOCNIK

Wysłany: 2009-09-20, 09:37   

przem_uc napisał/a:
ale sądzisz, że wystarczy żeby to kupić i tylko zmienić komputerek ? to by była oszczędność
sądzę ze nie sporawdzili co jest zepsute, bo przecież sam widzisz że mozna albo przełącznik albo komputerek dokupić za małe pieniądze, albo wiedzą ale chcą cię naciągnąć.
Rozumiem że sam nie zdiagnzujesz co jest uwalone, ale myślę że to jakas pierduła na kabl;ach, bo same komputerki psują się sporadycznie. Więc poszukaj pomocy u kogoś innego.

przem_uc 

Wysłany: 2009-09-22, 21:38   

Witam, mam dla siebie dobre wiadomości :) Pojechałem do warsztatu polecanego przez kolegów z vaglodz. Zdiagnozowali awarię samego przełącznika i za 100 wymienili przełącznik WR firmy Lecho i bardzo ładnie wbudowali mi go w zaślepkę.
Dzięki K@mil i pablomed za podpowiedzi - udało się zaoszczędzić sporo złotych. Pozdrawiam.

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu