Witam na przyszly tydzien bede zakladal zawiesznie sportowe z amorami i mam takie pytanie to nie bedzie przeszkadzalo w zimie? prosze o pomoc bo pierwszy raz zakladam i prosze napisac co i jak.
Wszystko zależy jak bardzo obniżysz. Jak będziesz miał bardzo nisko to często będziesz robił za pług bo jak wiadomo u nas w kraju to zima zawsze drogowców zaskakuje Jak obniżysz niedużo to praktycznie nic się nie zmieni. Ja miałem kita -4/-4cm i jeździło mi się jak na serii tylko lepiej się drogi trzymał, potem jak założyłem gwinta i dość mocno posadziłem to cały czas miałem śnieg w zderzaku. Ogólnie nie polecam obniżania auta na zimę, posadź na wiosnę
matde, zawsze przy jakiś zmianach w zawieszeniu lepiej zrobić geometrię.
Jeżeli chodzi o koszt wymiany to za samą przekładkę liczą sobie około 50 zł za amor, czyli około 200 zł. A jeżeli mówiąc za wszystko masz na myśli również zawieszenie to to już zależy od tego co wybierzesz.
Ktoś tego używa? Nie zależy mi na samym obniżeniu samochodu tylko na poprawieniu prowadzenia. Czy to zawieszenie jest znacznie twardsze od seryjnego i golf w zakretach nie będzie sie tak mocno przechylał? Zmiana w prowadzeniu będzie odczuwalna i warta tych pieniędzy?
MTS nie jest złą firmą ale nie ma co ich porównywać do koni itd.
Ale powiem Ci szczerze, że do tej kwoty dołożysz 2-3 stówki i masz gwint, więc nie wiem czy to nie jest lepsze rozwiązanie
Silnik: zawsze za słaby... Pomógł: 2 razy Wiek: 19 Dołączył: 25 Mar 2011 Posty: 113 Skąd: KrK
Wysłany: 2011-11-06, 15:46
A ja mam do Was inne pytanie, posiadam golfa 1.4 i chcialbym go obnizyc i mam pytanie czy lepiej kupic gwint czy tez moze amorki od GTI i sprezyny obnizajace -80/ -80 i czy wgl pojechaloby to na takim zawiasie? Czekam na wasze rady i opinie
_________________ VW Jest Bogiem, Predkosc nalogiem, Turbo zabawa a rozwaga podstawa...
Silnik: odpala.. Pomógł: 3 razy Wiek: 21 Dołączył: 06 Maj 2011 Posty: 517 Skąd: ZSL , Koszalin
Wysłany: 2011-11-06, 17:37
Cytat:
A ja mam do Was inne pytanie, posiadam golfa 1.4 i chcialbym go obnizyc i mam pytanie czy lepiej kupic gwint czy tez moze amorki od GTI i sprezyny obnizajace -80/ -80 i czy wgl pojechaloby to na takim zawiasie? Czekam na wasze rady i opinie
Gti siedziało ok 20mm niżej od standardu... Jak założysz do tych amorów springi po -80 to szybko ci padną amortyzatory...
Wiec jeśli juz chcesz koniecznie -80/-80 to kupuj juz gotowe zestawy czyli Kit...
ale gwinty są obecnie juz w tak śmiesznych (niiskich) pieniążkach ze to je bardziej opłaca sie kupować...
rav7, ja wszystkim poleciłbym gwint. Jeśli tylko masz wystarczający budżet to gwint jest lepszy, bo na zimę zawsze sobie go podniesiesz a latem niżej i niżej i niżej...
Silnik: zawsze za słaby... Pomógł: 2 razy Wiek: 19 Dołączył: 25 Mar 2011 Posty: 113 Skąd: KrK
Wysłany: 2011-11-06, 19:33
wlasnie coraz bardziej sie przekonuje do gwintu ale sie zastanawiam teraz czy jest sens zakladac go na zime...chyba sie wstrzymam do wiosny ;d
a Wy na czym jezdzicie? jakies propozycje co do gwintu?
_________________ VW Jest Bogiem, Predkosc nalogiem, Turbo zabawa a rozwaga podstawa...
Teraz to nie ma sensu. Możesz sobie kupić ale zakładaj na wiosnę żeby już iść w dół. Ja miałem tuningarta czyli ta technix. Latałem na tym rok czasu, bo auto sprzedałem. Ale przez ten rok nie miałem żadnych problemów z nim. Tylko trzeba pamiętać, żeby dobrze zabezpieczyć gwint.