Wysłany: 2009-01-01, 19:55 problem z zawiecha przy walnięciu w krawężnki
hej panowie pomocyyyyyyyyyyy
mam problem wpadłem w posliozg tylnym kołem zachaczyłem o krawężnik wgiołem felge ale powietrze nie ucieka
było dośc mocne walnięcie skutkiem tego autko dziwnie mi lata po drodze tzn
tył jakis miękki jest i wyje mi łozysko hyba
ale gorsze jest to ze miałem skręcone przednie koła w lewo i tera zeby jechac prosto to musze miec kierownice skręconą lekko w lewo jak bym skręcał
a jak mam ja normalnie tak jak powinno byc to skręca w prawo co mogło sie stac urwac wygiąc
z tyłu jak i z przodu
pomocy jak ktos się zna niech pisze
A co do przodu to albo wahacz (wiem bo tez tak miałem) albo drążek kierowniczy, ale powiem ci że nic nie wymyślisz musisz popatrzeć na to od dołu albo na stacje kontroli pojazdów zajedź i powiedzą co trzeba wymienić
i po wymianie koniecznie na ustawienie zbieżności trzeba jechać
i to by było od walnęca tyłem ze przednia zawicha się rozwalił???
a z tyłem to jakos krzywo amor jest albo mi się zdaje a ty tez walnąłes tyłem a przód się rozwalił???
ile ci to kasy zabrało????
musisz obejrzec auto dobrze bo inaczej sie nie dowiesz! moze cala geometria tylko na przodzie Ci sie przestawila... sam tego nie robisz bo tak czy siak musisz ustawiac wszystko na warsztacie
TOMEK 84, tylko jak bedziesz na warsztacie to też chciej popatrzeć bo mogą ci naopowiadać usterek z kosmosu a bedzie to gupotka
hej spoko luzik to znajomi miałem praktyki na tym warsztacie
pogadałem z nimi i zrobią mi całą zawieche od wymiany gum tulejek koncówek itp........
belke już mi załatwili za 50zł jak by co to juz mam
golf bedzie stał na warsztacie 2 dni ale wszysko będzie cacy
koszty całej operacji to ok 600-800zł
Witam
No to przez ten kochany śnieg również walnąłem w krawężnik, przednim lewym kołem i teraz takie mam pytanie, co to jest przednia belka, jak ciężko to wymienić i jaki koszt? pytałem w sklepie to sie facet popatrzył i stwierdził, że nie wie o co chodzi, może to jakaś potoczna nazwa mechanika który mi to robił
Jak narazie wymieniłem wahacz i felge
Szczerze to nie mam pojęcia, powiedział mi facet "belka przednia ukrzywiona, po założeniu prostej czy tam nowej się jeszcze okaże czy amortyzatora nie trzeba będzie wymienić"
I tyle się dowiedziałem.
Najwyżej jutro podjadę powiem, żeby mi dokładnie powiedział o która to chodzi to wtedy napisze.
Robjunior, no to chłopie chcesz wymieniać a nie wiesz co a jak ja bym Ci powiedział że silnik do wymiany bo półośki są krzywe i drążki kierownicze... Tak się nie robi bo może chcą cię na kasę naciągnąć Jak już coś bedą ci mówić to mają ci to pokazać że faktyczne jest krzywe a Ty zrozumiesz to jak ci to pokażą więc popatrz na to