No to już wiem, ugięte to co zaznaczone czerwonym "sanki" czy jakoś tak jak widze to na allegro nazywają.
Ugięte jest w tym miejscu co się łaczy z wahaczem.
widziałeś te sanki?(rama zawieszenia, kołyska, belka przednia)Wiesz jaka siłę potrzeba żeby to zgiąć?? Wątpię że masz to uszkodzone.Choćby dlatego, ze wcześniej masz sworzeń, wachacz i silentblock to słabsze elementy które mogą się uszkodzić.Wachacz był mocno krzywy po całym zajściu??
Ja uważam że belka jest dobra.Wystarczy wymienić wachacz(kompletny) felgę i może łożysko.Później jechac na ustawienie geometrii i ewntualnie dopiero wtedy jak coś nie pasuje wymieniać inne części.
Wymiana belki jest niezbyt przyjemna, więc jeśli chcesz to zrobić sam a nie masz garażu to sobie odpuść.Wiem jak się z tym robi bo wymieniałem.
_________________ Był Golf3- największy błąd mojego życia...
czerwone jest szybsze Ford Probe GT
Robjunior, weź aparat i zrób kilka foto bo i się też nie chce wierzyć że od uderzenia w krawężnik się te sanki wygięły, ja po wjechaniu w dziurę skrzywiłem wahacz i felgę i myśleż że masz coś podobnego do mnie co do usterki
No ja dokładnie jak narazie wymieniłem to co Ty: felge i wahacz.
Teraz musze zrobić zbierznośc i zobaczyć jak będzie , bo jak narazie to kierownica jadąc prosto nie jest normalnie tylko lekko przekrzywiona w lewo.
No a co do tych sanek jak narazie wierzyłem facetowi w serwisie, no ale jak tak mówicie to następnym razem powiem, że chce to zobaczyć, albo pojade do znajomego na kanał i ja to pooglądam dokładnie.
Dzisiaj popatrzyłem i prosta
Ufaj tutaj mechanikowi.....
Ale inny problem zwiazany z zbierznością, stwierdził że sie nie da ustawić bo jakaś tam śruba jest tak zapieczona że nie ruszy ( w 3 odkręcali) znowu pojade chyba gdzieś indziej i tam zrobią, byle coś nowego nie znalezli
twierdził że sie nie da ustawić bo jakaś tam śruba jest tak zapieczona że nie ruszy ( w 3 odkręcali)
jak mi ustawiali to też mieli problem i po podgrzaniu palnikiem puściła ale z tej strony co ja odkręcałem aby wymienić osłonę to 3h odkręcałem śrubę ale bez palnika