Silnik: 1.8 B
Wysłany: 2010-07-31, 18:37 Która firma produkuje najlepsze WAHACZE ?
Planuję wymienić wahacze w moim Golfie 1.8. Nie mogę się zdecydować, a chciałbym kupić coś porządnego. Nie zamierzam zbytnio oszczędzać, tak żeby nabyć coś w miarę najlepszego. Co możecie doradzić ?
Silnik: 1.8 B
Wysłany: 2010-08-05, 22:59
otóż wahacze nie są ani krzywe, ani też robaki nie zjadły. po prostu kiedy przyszło wymieniać tuleje, okazało się że ktoś mądry je przyspawał i raczej nie zamierzam ich wycinać
ło ja pierr..... no to kolejna "dobra" historia którą wyczytałem na forum... dzięki, takie informacje są bezcenne
nie, no to faktycznie.. trzeba wymienić.. albo wyciąć tylko szkoda roboty.. kup używki ori z golfa i będize dobrze nie wiem jaki koszt.. ze 30zl szt? 50? do tego dobre tuleje, gumy etc.. najlepiej lamfordera lub trw - a jezeli mozesz to z ASO - tamtejsze TRW trzymają jakimś cudem dłużej
PS, zrobisz nam fotki tego mistrzowskiego podejścia "mechanika" prosze....
otóż wahacze nie są ani krzywe, ani też robaki nie zjadły. po prostu kiedy przyszło wymieniać tuleje, okazało się że ktoś mądry je przyspawał i raczej nie zamierzam ich wycinać
Jak przyspawał? Jesteś tego pewny?
Przecież tuleja pionowa to guma + aluminium, a wahacz jest stalowy. To jest zespawane razem ze sobą? Natomiast tuleja pozioma to sama guma.
Wytłumacz mi jak to może być zespawane z wahaczem, a najlepiej zamieść foto jak możesz bo sam jestem ciekaw.
_________________ Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.