Wysłany: 2010-08-31, 12:16 Co zrobić żeby było twardo?
Witam. Posiadam zawieszenie gwintowane TA technix, felgi 16cali przód 7,5J z oponą 195/45R16 i tył 9J z oponami 225/40R16. Co mam zrobić żebym mógł dać auto nisko i nic nie tarło bo wydaje mi się że to zawieszenie jest nie za twarde i musiałem dać dość wysoko żeby nic nie tarło chociaż jak jadę w 5 osób szybko to przy mocnym dobiciu i tak przytrze z tyłu. Ranty z tyłu mam zaklepane. Pozdrawiam.
ja u siebie dopasowalem odboje bo mielem problem taki ze udezala mi polos o nadkole wewnetrzne i problemu teraz nie ma, tylko ze jak jade to plaby wypadaja... wydaje mi sie ze nic innego tu juz nie zdzialasz...
z tyłu mam ET 30 a z przodu nie wiem może jutro sprawdzę to napiszę, mniej więcej mam tak z przodu i z tyłu że rant felgi delikatnie chowa się za karoserię ale to tak dosłownie milimetry
Silnik: 1,6 ABU Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 17 Lis 2009 Posty: 2347 Skąd: Skarżysko-Kamienna
Wysłany: 2010-09-01, 06:33
http://www.golf3.pl/topic...rto-vt27933.htm
Masz linka bo ja z podobnym problemem pisałem. Tam są dwie możliwości opisane: wyjęcie sprężyn pomocniczych lub tulejki na tłoczyska.
Silnik: 1,6 ABU Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 17 Lis 2009 Posty: 2347 Skąd: Skarżysko-Kamienna
Wysłany: 2010-09-01, 11:00
siti07, powiem Ci tak że ja jutro montuję gwint dopiero. Tulejki jeszcze mi nie doszły ale może dziś przyjdą. BialyUst mi ten sposób polecił. On ma włożone po dwie na stronę i mówi że wszystko jest ok.
siti07, 9J na dobrej glebie to musi być gwint beton - jak nie będzie zajefajnie twardo to będzie ci obcierać
Ja mam 8,5 z tyłu i w 4 osoby nie raz zdarzy sie przytrzeć
Wiem że musi być twardo Czekam na podpowiedzi od tych co mają podobne felgi i samochód nisko żeby podzielili się co jest kluczem do sukcesu czyli żeby było nisko, twardo i nic nie obcierało