Wysłany: 2008-04-10, 19:07 Swap 1.8T do mk3 GTI 8v
od dłiższego czasu chodzi mi po głowie swap silnika na 1.8T (narazie zbieram fundusze).interesuje mnie ile kosztuje przekładka i kto się tym zajmuje w Warszawie lub okolicach.mowa o przedkładce silnika do golfa mk3 2.0 8v. samochód dawce można kupic za okolo 8-9 tyś (audi a3 lub skoda octavia). a ile kosztuje sama przekładak (wstawiam samochód i odbieram gotowy do jazdy) .z Góry dzięki za odpowiedzi
udalo ci sie cos w tej sprawie?zastanawiam sie nad tym samym od jakiegos czasu ale nie moge znalezc zadnych inf.moze moglbys sie podzielic co udalo ci sie juz poczynic w tym kierunku.
może trochę wam pomogę ponieważ za kilka miesięcy czeka to i mnie przede wszystkim trzeba mieć dawce to już od 5-6 tyś ten 150 konny silnik sam elektryk bierz 1000-1500zł a później to wychodzi w praniu z tego co wiem samo przełożenie 500-600 zł nowe poduchy różne duperele ( pedały, skrzynia biegów koszt tłumika licznik od golfa 4 lub przerabiać ten co macie ( większe koszty ) myślę że około 10 tyś i wyjeżdżasz gotowym, za dwa miesiące powinienem już wiedzieć więcej dodam że ja daje do firmy która daje gwarancje paragony i robi od razu przegląd i oni też załatwiają dawce ( a nie pan Kazio w szopie ) do tego mże jeszcze dojść np. polerka silnika, kilak gadżetów i cena w górę he he
Pozdro
mam pytanie dla mnie bardzo wazne bo dostalem malej inspiracji tylko musicie mi powiedziec czy da rade wsadzic silnik od golfa IV 1,8 turbo do golfa III
Sawno, pewnie ze da rade a niby dlaczego mialoby sie nie dac?? ja wiaidzilaem takie mk3 mk2 i polo z silnikiem 1.8 T sam kiedys myslalem nad takim swpaem tyle ze 1.8 T z audi s3 ponad 200 km jak szalec to szalec hehe
Silnik: 1.8
Wysłany: 2008-12-12, 22:50 silnik z 4.
mam pytanie czy duzo trzeba sie nakombinować zeby wlozyc silnik z golfa 4 do golfa 3.. chodzi o silnik 1.8t. czy oplaca sie wogole taka przekladka.. ile wzialby za taka przekladke mechanik.. a moze lepszy bylby silnik g60.. czy da sie taki silnik ze skrzynia biegow podlaczyc pod naped syncro..
Silnik: OHC ABS+ Pomógł: 10 razy Wiek: 24 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 540 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2008-12-30, 16:18
w wiekszosci wypadkow swapa mody sa te same a na forum jest temat zalozony odnosnie co potrzebne do zmiany silnika i praktycznie wszystko na ten temat akurat wczoraj chyba byl przyklejany
_________________ Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
MÓJ GOLF