Silnik, skrzynia biegów, instalacja silnika z komputerem, układ chodzenia, sanki pod silnik, przedni pas, hamulce tarczowe z przodu i z tyłu wentylowane większe niż w 1,4 no i chyba najważniejsze koła na 5 śrub bo nie widziałem MK3 VR na 4 śruby chyba że hamulców nie zmienisz
Do tego co koledzy wymienili należy dodac licznik. VR wkreca sie na wyższe obroty bodaj 7500 tyś i licznik zamyka na 240 km\h. Do tego wszystkiego trzeba zastanowić sie na wydajnościa pompy paliwa w zbiorniku.
Jak dla mnie wkłądanie VR w 1,4 to pomyłka. A jeśli juz się uprzesz to sporo pracy przed Tobą.
Kaldur, ABF ma tylko skale do 7500 vr tak do 7000. Troche dlubania przy tym jest. marcinkoz2910, Mozna sobie spokojnie zrobic GTI 4x100 z hamulcami 280mm i tarczami na zadzie. wiem bo mam
jest masa gratow i pierdolek ktore jeszcze trzeba wymienic. np przy zmianie hamulcy na 280 trzeba zmienic wahacze i stabilizator, poduchy pod silnik... i tak mozna by wymieniac i wymieniac
Silnik: 1.8 90 KM + LPG Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Sie 2008 Posty: 111 Skąd: Kętrzyn / Gdańsk
Wysłany: 2011-09-01, 09:25
koledzy odgrzeje temat, a jak sprawa wyglada jeśli zmiana miałaby byc z 1.8 adz 90km na vr6? wiem ze roztaw może zostać to wtedy heble z g60 (tarcze, jażma, zaciski), ale co dokladnie moze zostac mojego a co wymienic? silnik , skrzynia, wiazka el., komputer to napewno ale jak wyglada sprawa z wahaczami, zwrotnicami, przegubami, sankami itd? jak sprawa z immo? co jeszcze czego nie wymieniłem? moj golf jest z 96 roku? na co zwrócic uwage podczas szukania silnika? z mechaniki nie jestem orzeł wiec nie gniewajcie sie ze zawracam głowe