Witam! Wsadziłem mojemu golfikowi chipa dobry miesiąc temu... 1Z 90KM wszystko jest wspaniale... ale niepokoi mnie dymienie powyżej 4000 rpm... przyczyną jest chip?? czy może cos innego, turbina??? Proszę o rady, z góry dzięki.
Silnik: 1.9 TD Pomógł: 47 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 1344 Skąd: TJE
Wysłany: 2010-06-09, 07:49
Jeżeli twoje MK3 jest mocno zdezelowane (mechanicznie) lub masz za mocny program to będzie kopciło,ale jest to różnica między kopceniem a puszczaniem bąką hehe niech koles Ci dostroi go na marginesie zapytam jakie wtryski?
Czy daje to zależy. Ja bym Ci proponował założyć poprostu popularne 0,216, turbina i kolektor od AWX-a, icek np odJ Megane i zkorygować to kopcenie. Po tych zabiegach będzie pruł jak szalony. Jeżeli tak bardzo pragniesz mocy to polecam. A to czy jest silnik zajechany to by pokazały wykresy z VAG-a, z hamowni, a tego nie robiłeś więc podejrzewam że poprostu tak Ci się wydaje że silnik jest cacy.
_________________ Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!