z tymi przekladkami to tez sie trzeba nakombinowac ,myslalem wlasnie zeby wsadzic to 2e do swojego na wakacje ale jak tyle roboty i kasy trzeba w to wlozyc to lepiej sprzedac tego hebla,dolozyc i zakupic GTI z prawdziwego zdarzenia
Silnik: 1.8 PF Pomógł: 4 razy Wiek: 25 Dołączył: 04 Sie 2009 Posty: 497 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-01-19, 18:24
Dobrze prawisz polać mu
Ja wiem jakie koszta niosą przekładki ze sobą
nie wiem dlaczego ja nie sprzedałem swojej mk II 1.3 i nie kupiłem jakiegoś GTI
no ale u mnie to juz raczej było przywiazanie do auta i chęć zbudowania czegos od podstaw
bzdury piszecie po co mu np polosie? po co mu skrzynia? na upartego sam silnik z wiazka i ECU oraz pompa paliwa i wszytsko bedzie smigac. warto na przyszlosc pomyslec z wymiana hamulcy i zamontowac chociazby takie z wersji GT (mniej roboty bo rozstaw zostaje 4x100) p.s jezeli nie masz klimy chlodnica zostaje ta sama, jezeli masz klime w swoim to jeszcze lepiej bo masz najwieksza chlodnice z mk3 zapewne zamontowana
Imper, jak tak piszesz to w takim razie odpadna tylko polosie ktore watpie zeby nie ukrecilo przy tym silniku(2e),skrzynia i chlodnica(klimy nie mam),a koszty przerobki i silnika z osprzetem przekrocza wartosc auta a nadodatek hamulce to podstawa wiec tez do wymiany
no tak jezeli nie jestes w stanie nic sam zrobic no to niestety koszty przekladki nie sa male ale prawda jest taka ze to nie jest zadna filozofia tym bardziej ze w Towim wypadku nie ma zadnej rzezby! jezeli mialbys mozliwosc kupna anglika albo rozbitka GTI to sprawa jest juz wrecz banalna bo w sumie opiera sie na odlaczeniu przeniesieniu i ponownym polaczeniu w takim sam sposob jak bylo. Jedyne dodatkowe koszty jakie w sumie bys musial poniesc to czesci eksploatacyjne takie jak rozrzad itp itd
z samym silnikiem nie mialbym problemu zeby go wstawic jedynie nie poradzil bym sobie z ECU i wiazka ,swoja droga gdybym mial okazje kupic jakies gti z rozwalona dupa po pieniadzach to bym moze cos stworzyl ale nie wiem juz sam
Silnik: 1.8 PF Pomógł: 4 razy Wiek: 25 Dołączył: 04 Sie 2009 Posty: 497 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-01-20, 13:15
Imper, co do skrzyni i półosiek to się nie zgodzę kolego
znam przypadek gdzie założono skrzynie i półosie od silnika który był pierwotnie (1.8 75km) i zamontowano ta skrzynie właśnie do 2E wraz z półośkami pot takiej skrzyni
kila startów spod świateł plus próba upalenia gumy i skrzynia poszła w
chol:cenzura: wraz z przegubami... Wiec nad tym bym się zastanowił
lepiej mieć całość czyli silnik plus skrzynie plus półosie od tego modelu niż rzeźbę jakąś robić
Jeśli chodzi o hamulce to ja bym zmieniał je od razu bo jeśli nie ma tarczy wentylowanych i tarcza ma 239mm a z tyłu ma bębny to gratuluję jeśli byś wsadził 120km i zostawił hamulce nawet od 90konnej wersji które z pełną tarcza i bębnem z tyłu dały by po hamowanie
jaki jest sens takiej przekładki?? skoro jest nie pełna
Tak jak to napisał któryś z chłopaków już lepiej kupić anglika i rozbitka i zrobić przekładkę niż bawić się w jakąś rzeźbę ze starą skrzynią i starymi hamulcami
Lampo, bzdury to ze sie skrzynia rozleciala wyniklo zapewne z jej zurzycia znacznego oraz nieumiejetnosci operowania nia. nie wierze zeby te skrtzynie nie mialy rezerwy takiej zeby wytrzymac te 20Nm wiecej. polosie sa takie same roznia sie chyba tylko wieloklinem na samym koncu! poza tym co ma wspolnego przegub z polsia procz tego ze sa polaczone? przeciez ten Twoj znajomyu nie ukrecil polosi tylko przegub rozsypal z reszta na upartego to i w 1.6 zakatujesz przeguby. To sa skrajnosci zwyczajnie i tyle co do hebli to sie zgodzne minimum 259 od wersji GT bo te 239 to swoim 1.6 potrafilem zagrzac
[ Dodano: 2010-01-22, 20:39 ]
a jeszcze apropo skrzyni co powiesz na to ze ja swoja skrzynie z 1.8 mam w ABFie? Malo tego sprawdzilem jak sie sprawuje taki setup i wytrzymuje spokojnie przy pomodzonym ABFie ktory wypluwa kolo 180ps plus momen z 200Nm. Wiadomo ze jak zaloze trupa to sie rozsypie prosta sprawa pozdrawiam