Silnik: 1,4 CL (ABD) Pomógł: 6 razy Dołączył: 31 Sie 2008 Posty: 260 Skąd: Jastrzębia
Wysłany: 2009-09-05, 13:16 G60 lub G40 zda u mnie egzamin?
Witam mam takie pytanko czy montował ktoś z was kompresor do swojego golfa
Ja mam 1.4 i to chyba jedyny naj tanszy sposób na poprawienie dynamiki samochodu. Jak to sie ma w takim motorze jak 1.4 Da sie go jakoś zamontować. Oczywiście zdaje sobie sprawe z tego że może nieco nadwyręrzyć silniczek i spalanie też pewnie zwiekszy ale mimo wszystko chciał bym sprubować . Karzde za i przeciw mile widziane. Dzieki
Tomuś, oczywiscie ze zda egzamin tylko zadaj sobie pytanie czy warto z tym ze" chyba jedyny naj tanszy sposób na poprawienie dynamiki samochodu" to sie nie zgodze tj poprawienie dynamiki tak ale nie najtanszy.. najtanszy to w tym momencie swap na inny piec.... zeby zalozyc kompresor + intercooler+ zestrojenie+osprzet(rurki etc) to koszt jakies 6 tys mowie tu oczywiscie zeby mialo to rece i nogi bo taniej tez sie da np ok 4 ale to nie spelni zadania... wiec teraz pytanie czy warto to zostawie dla Ciebie..... ja proponuje swapa na 1,6 i na bank poczujesz różnice a to droga opcja nie jest z tego co wiem pozdraVWiam
_________________ Dobra gleba nie jest zła.... pod warunkiem, że leży na niej Volkswagen Vr6 !!!!
Jeżeli jednak chcesz zostawić mimo wszystko swojego Golfa to najlepiej zrobić SWAP. Spalanie większe fakt, ale tak samo na kompresji. 2.0 E lub 2.0 16V ABF robiłby robotę. Ale trochę rzeźby jest, ale przy kompresorze wcale nie mniej a szału i tak nie będzie. Zastanów się
_________________ Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!