Witam. Ostatnio odnalazłem przewody z ucięta końcówką z przawej strony kolumy kierowniczej. Dokładnie to na tym przewodzie poprzedni własciciel zamontował bezpiecznik 4A. natomiast 2 przewody wychodzące z bezpiecznika włacznie z przewodem masy są ucięte??? Czy brakujący element to przełacznik??? jak sprawdzić czy czasami pod maską nie ma dual chipa??? proszę o podpowiedz koledzy:)
[ Dodano: 2010-02-05, 21:32 ]
Moje przypuszczenia, że coś już było robione biorą się z tego, że auto ma znaczki z przodu i z tyłu od 110.Wiem, że to brzmi naiwnie:{
Silnik: S/TDI Pomógł: 69 razy Wiek: 101 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 1384 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-02-05, 23:35
idź za kablem - jeśli do ECU wchodzą (z boku) 2 kabelki i 3ci od wtyczki (przełącznika) idzie do masy - istnieje duże prawdopodobieństwo na dual chipa ...
szybko możesz to sprawdzic rozbierając ECU - wewnątrz będzie widac po eepromach czy masz duala czy nie
_________________ leopard
leicht panzerwagen
chip tuning
diagnostyka aut z silnikami TDI grupy V.A.G.
pomiary mocy i momentu obrotowego mobilną hamownią Dynomet - również auta z napędem 4x4