logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
1.9 tdi 90km AGR chiptuning i wymiana czesci czy jest sens
Autor Wiadomość
zielony19 

Silnik: 1.9tdi 90km
Wysłany: 2011-07-26, 18:24   1.9 tdi 90km AGR chiptuning i wymiana czesci czy jest sens

witam!

mam od jakis 2 miesiecy trojeczke w ktorej jest silnik 1.9tdi 90km AGR i chcalbym jej wgrac nowa mape i zastanawiam sie czy jest sens przed wgraniem nowej mapy np.wymiana wtryskow od silnika 110km albo turbosprezarki 110km(chodzi mi o to czy jest sens wymiany tylko jednej czesci) czy bedzie jakas roznica w osiagnieciu wiekszej mocy dzieki temu..czy trzeba wymenic odrazu wszystko(wieksze wtryski,wieksza turbosprezarka,nowy komputer od 110km i wtedy dopiero chipowac)....wiem ze normalnie po samym zchipowanu mozna na tym silniku osiagnac do 120km a chcialbym troszke wiecej.....

leopard 
POMOCNIK
kierownik zamieszania

Silnik: S/TDI
Wysłany: 2011-07-27, 00:47   

mozesz robic etapami ... krok po kroku do celu ;)

leicht panzerwagen

chip tuning
diagnostyka aut z silnikami TDI grupy V.A.G.
pomiary mocy i momentu obrotowego mobilną hamownią Dynomet - również auta z napędem 4x4

zielony19 

Silnik: 1.9tdi 90km
Wysłany: 2011-07-28, 20:46   

ale czy jak np. wymienie wtryski na wieksze a komputer nie zostanie przeprogramowany to czy wogole da to cos...??albo czy dam wieksza turbine..?bo mi sie wydaje ze nie wazne co bym wymienil to i tak komputer bedzie dawac taka sama dawke paliwa i powietrza....albo czy jak wymienie np tylko wtryski i go zchipuje to czy osiagne cos wiecej niz te 120km..a pozniej za jakis czas dokupic turbo,inttercooler i komputer od np 110km i znow go zchipowac....???bo z tego co wiem to pompa od 90km da rade uciagnac do 150km wiec bym jej wogole nie wymienial...

Bradley 
klekleklekleklekle

Silnik: 1.9TDI 1Z
Wysłany: 2011-07-29, 21:40   

zielony19, jak wtryski wymienisz na wieksze np 216 to poczujesz roznice. Jak wymieniesz turbine to sadze, ze na VNT a wtedy cala instalacja, gruszka, zaworek, itd. + przeprogramowanie komputera na sterowanie VNT. Skoro masz AGRa to steruje tym komputer od AGRa jak sadze, wiec jest to z gofra4 i podobnych a takie komputery mozesz flashowac po kablu, nie trzeba proc komputera z podszybia.
Jesli chcesz z tego ~140-150KM to zmien wtryski na wieksze, turbo od 110tki i program. Jesli celujesz wyzej to i turbina musi byc wieksza i do tego dochodzi FMIC, itd. itd...

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu