kolega kupil golfa z silnikiem 1,4 extrem i jest taki hak ze ten silnik niemam pojecia ile ma kucykow ale 2litra gti odpada a ja swoja vr6 odstawiam go dopiero powyrzej 100km/h w tym silniku niema zadnej turbiny ani nic niezwyklego niewidzialem ,normalny silnik tylko jak przyspiesza to on sie rozpedza jak by mial turbine po jakis 3tys obrotow dostaje kopa i slychac jakies dziwne brzeczenie a jak sie ma turbine slychac tylko syk zna ktos taki silnik zczego to jest i coto jest wlasnie widzialem joz kiedys takiego golfa i pisalo extreem 1.4 i wysmialem to bo 1,4 ale teraz mam respekt
hehe wcale nie potrzeba turbiny zeby osiganac duza moc z wolnossacego silnika... dowodem na to jest jednostka nissana (produkowana seryjnie) 2.0 kolo 230koni czyli wiecej niz seryjne 2.0T w nowych autach... kiedys jak smigalismy saabem to tez przy 3 tysiakach zaczelo w nim cos syczec ostro prawie jak turbina a okalzao sie ze jakis pasek wydaje taki dzwiek hehe a co do tego golfa to ciekawa sprawa
no wlasnie przegladalem z ciekawosci stronki i sie dowiedzialem ze 1,4 burnout ,1,4 v8, 1,4 16v ze takie wynalazki sa nawet niemialem pojecia ale jak gti zostaje w tyle to ten 1,4 musi miec ponad 100 kucy no niech bedzie ale dlaczego ja przy 280kucach z turbina niemoge go do 100km/h odstawic to jest to ze inna generacja silnikow?inny moment obrotowy?komputer? coten silnik ma takiego w sobie dodam ze to jest 96 rocznik
z pewnoscia sprawe zalatwia tutaj moment obrotowy i waga pojazdu bo niech bedzie lzejszy o te 100kg a to juz robi... a pamietasz slynny sil;nik z poldikow 1,4 1.5 km chyba hehe?? to byl wynalazek ale szly te polonezy jak wsciekle
Silnik: Bora 2.3 Pomógł: 4 razy Wiek: 24 Dołączył: 12 Paź 2007 Posty: 578 Skąd: brać na mody
Wysłany: 2008-10-30, 20:00
A może jest lepszym kierowcą od Ciebie
Allwall [Usunięty]
Wysłany: 2008-10-31, 18:28
ja mam 1,4 i przysięgam wam ze coś z nim jest nie tak bo civic 1,4 nie ma szans a 1,6 ledwo ledwo wyprzedam do 120 jest mega szybki. jestem bardzo zdziwiony
[ Dodano: 2008-10-31, 18:34 ]
mietek bo te 1,4 są mega lekkie, 900kg wazy