Silnik: 1,6 ABU + LPG 55kw Pomógł: 9 razy Wiek: 25 Dołączył: 27 Lip 2008 Posty: 167 Skąd: Łódzkie
Wysłany: 2009-01-12, 20:23
silniki 1,4 zabójcze jakie znam VW to właśnie wersja G40 w VW POLO normalnie maskara na drodze, auto waży trochę więcej od gokarta i ma 130 koników, fajna wersja pełny respect
Silnik: 1.4 LPG Pomógł: 18 razy Dołączył: 24 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: OOL / DW
Wysłany: 2009-01-14, 06:34
a ja zapytam jeszcze przy okazji gdybym zamierzał zmienic silnik na G40 to bym musiał też zmienic skrzynie i most tylko na jaką by pasowała do mojego golfika? podobno wszystkie podzespoły są na tychsamych mocowaniach a jak to jest z tym silnikiem? może brac silnik ze skrzynią i mostem czy sam motorek proszę niech ktoś się wypowie kto zna sie
_________________ Bóg kocha wariatów, tylu ich stworzył
Silnik: 1.4 LPG Pomógł: 18 razy Dołączył: 24 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: OOL / DW
Wysłany: 2009-01-14, 14:35
Drpiorko, a gdzie ja taki kompresor wytrzasne? pzatym zakłądam że silnik jest przystosowany do kompresora a zwykły nie pozatym wrzucic musiał bym inne tłoki oraz 2-3 podkłądki tak sie doczytałem dzięki google wienc pozostaje oryginalny silnik a nie przerabianie tego
_________________ Bóg kocha wariatów, tylu ich stworzył
Półosie na pewno długo nie wytrzymają. Brat w moim golfie (jeszcze jak był jego), po założeniu "trochę rasowanego" 1.8 RP półoś od ABD po prostu ukręcił (cześć która jest w przegubie tam została ).
witam, jestem tutaj nowy i czytając wasze wypowiedzi rodzi sie we mnie coraz wieksza ciekawosc. ja mam golfa III z 97 roku 1,4 oczywiscie benzin. jakis tydzien temu zachcialo sie mi i koledze poscigac. ja moim golfem on Venturą 1.8 benzyna. i rezultat byl taki ze nie mogl mnie dojsc , wyruszylismy jednoczesnie. zostal w tyle, dystans przec cala droge scigania byl taki sam(jakies 50 metrow) bylem w szoku troche ze mnie nie wyprzedzil. i tak jak ktos wyzej pisal od 3 tys obrotow dostaje fajnego kopa. postaram sie zrobic fotki silnika i podesle moze ktos cos wiecej bedzie wiedzial na ten temat