[glow=darkred][/glow]Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
przednie zagłówki
chcę założyć pokrowce , ale przednie zagłówki nie pozwalają mi na to. przy nich nie ma żadnego przycisku blokady i nie mogę ich ściągnąć - proszę o radę . golf 3 1995 silnik 1.4
[glow=darkred][/glow]
[glow=darkred][/glow]- pica
- Berbeć
Na załączonym pliku są pokazane zawleczki blokujące zagłówki. Jeśli ich nie ma (ktoś wyjął) to ciąg je do góry i wyjdą!
Znalazłem też informację, że niektóre modele w miejscu zawleczek mają takie przyciski,które w momencie wyjmowania należy wcisnąć. Czyli rozwiązań tego jest wiele!
Znalazłem też informację, że niektóre modele w miejscu zawleczek mają takie przyciski,które w momencie wyjmowania należy wcisnąć. Czyli rozwiązań tego jest wiele!
Ostatnio edytowano 28 mar 2008, o 10:22 przez Zico63, łącznie edytowano 1 raz
-

Zico63 - Members
Zico63 napisał(a):Na załączonym pliku są pokazane zawleczki blokujące zagłówki. Jeśli ich nie ma (ktoś wyjął) to ciąg je do góry i wyjdą!
mam ten sam problem.... to że zawleczki blokują zagłówki jest oczywiste, tylko jak zrobić żeby je jakoś odblokować...ps. brak załączonego pliku...
- lexodes
- Berbeć
Plik był, ale gdzieś się podział (jak widać: "Ostatnio zmieniony przez Adi 2008-03-28, 09:22, w całości zmieniany 1 raz"). Jesli zabezpieczenia są w formie zawleczki - należy je wyjąć w kierunku od pręta zagłówka, jeśli są to takie czarne przyciski - to trzeba je wcisnąć każdy w kierunku pręta zagłówka. A jeśli ich nie ma to, jak napisałem, ciągnąć do góry, bądź też może jest to popsuta wersja z przyciskami i należy wykonać jakieś widełki z blachy i próbować odblokować wewnętrzny zatrzask. Ja osobiście z przodu mam zawleczki a z tyłu przyciski (i bez kłopotów).
Obejrzałem jeszcze jedną wersję, może to ta co u Kolegów i wiem: dwoma małymi śrubokrętami równocześnie naciskając oba końce sprężyniki - wypchać je do tyłu (czyli w kierunku szyby pasażera)!
Obejrzałem jeszcze jedną wersję, może to ta co u Kolegów i wiem: dwoma małymi śrubokrętami równocześnie naciskając oba końce sprężyniki - wypchać je do tyłu (czyli w kierunku szyby pasażera)!
Ostatnio edytowano 2 maja 2008, o 17:01 przez Zico63, łącznie edytowano 1 raz
-

Zico63 - Members
Mi zaglowkisame wychodza z fotela wystarczy mocniej pociagnac do gory... ale chyba mam cos nie tak bo od pasazera to sie nie da podniesc zaglowna bo odrazu sam opada 

Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier
Bezcenne 
>>mk3 abd by Dam88 <<
Bezcenne 
>>mk3 abd by Dam88 <<
-

Dam88 - VIP
Witam! Wracając do tematu wyjmowania zagłówków, kolega o którym pisałem znalazł w swoim samochodzie (przy gruntownym czyszczeniu) takie dwie plastykowe kształtki. Prawdopodobnie służą one do odbezpieczania jednej z wersji zagłówków. Czymś takim naciska się te ukryte sprężynki. Rozmiar jest oryginalny - 1:1

-

Zico63 - Members
• Strona 1 z 1