Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4009 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-05-25, 22:49
moze zakopcic.to zależy jak mocno ci kopci.(ze aż czarno jest za tobą masakrycznie, czy tylko tak lajtowo) bys musiał go podpiąć po VAGa i sprawdzic prace wtrysków czy czasem juz nie leją i turbo jak pracuje pod obciążeniem. czy pompuje wymagane. jesli wszystko bedzie ok to szukaj w układzie turbo dziry w jakims przewodzie gumowym. mi ostatnio pekła rura gumowa ta co wchodzi do kolektora ssącego. i miałem taka zadyme za sobą jak mu w pędzel wstawiłem ze ikarus w porownaniu do mnie to był okaż środowiska.
Jeżeli depniesz kolego do oporu to każdy diesel zakopci, ale jeżeli już kopci np. tak jak u mnie przy obrotach 2500 to znaczy, że jednak coś jest nie tak.....
[ Dodano: 2008-05-26, 20:55 ]
Wybacz...zapomiałem dodać: "jak najbardziej normalne".....przeciągasz go wtedy na każdym biegu więc obroty wskakują nawet do 4 tyś. - musi lekką chmurkę puścić....diesel to diesel...