Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
szarpie (krztusi) się podczas jazdy
witam, od niedawna mam Golfika III 1,9 TDI z 94 roku no i mam problem. Mianowicie taki, że szarpie (krztusi) się podczas jazdy. Mechanik powiedział, że to pompa wtryskowa. ja się na tym nie znam. może wy wiecie o co to chodzi, a jeśli o pompe to może możecie kogoś polecić w warszawie kto by to zrobił TANIO. dzięki
Ostatnio edytowano 29 mar 2008, o 09:33 przez ernesto, łącznie edytowano 1 raz
- ernesto
- Berbeć
krztusi się lub inaczej szarpie raczej przy niskich obrotach do 2 tys, i raczej niedużych prędkościach do 100 km/h, często też przy zmianie biegów bez różnicy z jakiego na jaki i przy zwalnianiu. nie zauważyłem żeby powyżej 2200 obrotach i 100 km/h szarpał
- ernesto
- Berbeć
Re: szarpie (krztusi) się podczas jazdy
ernesto napisał(a):witam, od niedawna mam Golfika III 1,9 TDI z 94 roku no i mam problem. Mianowicie taki, że szarpie (krztusi) się podczas jazdy. Mechanik powiedział, że to pompa wtryskowa. ja się na tym nie znam. może wy wiecie o co to chodzi, a jeśli o pompe to może możecie kogoś polecić w warszawie kto by to zrobił TANIO. dzięki
ten obiaw to jest taki ze jak jedziesz sobie spokojnie to masz sarpniecie silnikiem jakby go cos odcieło ze az budą zatrzęsie?? jakby mu paliwo odcinało.
[ Dodano: 2008-07-21, 00:29 ]
i masz to czesto żadko czy cały czas??
[ Dodano: 2008-07-21, 00:31 ]
bo jesli to jest ten sam obiaw co ja mam od czasu do czasu to niestety nie nastawnik a cos sie skończyło w pompie wtryskowej.nie wiem co ale cos...chyba sie skończy szukaniem drugiej pompy.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
wystarczy podpiąć pod vaga i wszystko jasne. u mnie były podobne objawy a na kompie strasznie napiecie skakało na nastawniku. Po czyszczeniu nastawnika jest ok nie szarpie tylko mam wrazenie jakby auto troche wolniej sie rozpędzało.
Wie ktoś jaka powinna być dawka paiwa na wolnych obrotach ustawiona??
- marcin2105
- Czytacz
na biegu jałowym przy 90'C - dawka 3,8/4.0 mg/skok - nastawnik około 1.400 V - przy wyłączonym silniku napięcie na nastwaniku ~ 0.750/0.780 V dawka 0.0 z wiadomej przyczyny ...
-

leopard - Members
dzieki. U mnie po czyszczeniu było nastawione 4.0mg/skok tylko nie pamietam czy było 90'C czy mniej. Jak by było mniej niz 90'C to ma to jakiś wpływ??
- marcin2105
- Czytacz