Silnik: S/TDI Pomógł: 69 razy Wiek: 101 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 1403 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-06-27, 22:31
mike102 napisał/a:
tak wlasnie zrobil jak napisal lizard
nie jestem jeszcze tamik idiota ze tanim kosztem bede robil silnik - bo jest zdrowy i to nawet bardzo, i chcialbym aby tak pozostalo
nie miałem na myśli "robienia silnika" ... wystarczyło wymienić 2 tuleje teflonowe w prowadzeniu rolki napinającej (18 PLN sztuka na allegro)
_________________ leopard
leicht panzerwagen
chip tuning
diagnostyka aut z silnikami TDI grupy V.A.G.
pomiary mocy i momentu obrotowego mobilną hamownią Dynomet - również auta z napędem 4x4
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4009 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-06-27, 22:51
Ww napisał/a:
Zauwazylem,ze jak zalaczam klime to swiszczenie ustaje a jak ja wylaczam to znowu zaczyna swiszczec...
a to ten efekt co standardowo w passatach 1.9TDI sie dzieje. to luzik. to sprzegiełko chyba spręząrki klimy. Mój teściu przyszły tak ma. ale pojeźździł dużo czasu na wlączonej klimie i z biegiem czasu samo przestało.
[ Dodano: 2008-06-27, 23:55 ]
a co do tego napinacza to faktycznie chłopaki macie racje.lepiej to wymienic jak najszybciej bo moj koleżka tak z tym zwlekał i tak mu ten bagnet rozpieprzył gniazdo ze musiał zmieniać całą podstawę alternatora.co na uzywce za to kroja. ale udało mi sie to załatwć mu za 100zł a krzyczeli chyba 300 pare.
tak wlasnie zrobil jak napisal lizard
nie jestem jeszcze tamik idiota ze tanim kosztem bede robil silnik - bo jest zdrowy i to nawet bardzo, i chcialbym aby tak pozostalo
nie miałem na myśli "robienia silnika" ... wystarczyło wymienić 2 tuleje teflonowe w prowadzeniu rolki napinającej (18 PLN sztuka na allegro)
Spoko, troche sie unioslem Wszystko inne mialem wymienione i teraz okazalo sie ze trzeba zrobic porzadek z napinaczem.
btw. z takim wlasnie "zlym" jezdzilem ponad pol roku w nieswiadomosci konsekwencji...
sluchajcie ja mam problem taki gdy dodaje gazu zaczyna mi piszczec w silniku ( chyba to paski) i nagle obrotomierz spada na 0. puszczam gaz, obrotomierz wraca na 1 tys obrotow i przestaje piszczeć.. to jest wina rozrzadu ?
Najlepiej to oddaj do meczhanika i sprawdz... mi rowniez na poczatku cos świszczalo myslalwem ze to napinacz... pozniej zaczelo trzeszczec strasznie okazalo sie jak juz pisalem wczesniej temat Zatarła mi sie Spręzarka od klimy ...