Silnik: AAZ
Wysłany: 2010-09-01, 17:53 Swap na AFNa
Sory jesli temat nie w tym miejscu gdzie potrzeba ale nie zabardzo wiem pod co go podczepic. Otoz tak chcialbym wrzucic w swojego golfa nowy silnik a mianowicie AFNa i chcialbym wiedziec jakie sa wady i zalety tego silnika. Obecnie mam AAZa ale niemam do niego juz sily bo same z nim problemy. z gory dzieki za odpowiedzi
Silnik: S/TDI Pomógł: 69 razy Wiek: 101 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 1384 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-09-01, 22:41
zalety - bedzie to jezdziło duzo lepiej niz to co masz teraz pod maska ...
wady - koszt przeszczepu - taniej bedzie sprzedac i qpic cos z ori AFN'em pod maska
_________________ leopard
leicht panzerwagen
chip tuning
diagnostyka aut z silnikami TDI grupy V.A.G.
pomiary mocy i momentu obrotowego mobilną hamownią Dynomet - również auta z napędem 4x4
Silnik: 1.4 LPG Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Sie 2008 Posty: 999 Skąd: OOL / DW
Wysłany: 2010-09-01, 22:55
jak masz obok rozbitego to możesz sie pokusic
przekładasz wszystko zawieszenie przednie sanki silnik skrzynie elektryke przewody z baku i najlepiej bak będzie mniej rozbierania i bez wkurzania sie na uszczelke w baku wydeh maglownice wspomaganie chłodnica zapewne i klima
poprotu odkrecasz u dołu chyba 4 sruby na sankach i 4 na przedniej belce i 4 przy drążku skretnym czy jakos tak i do góry przy wmorach odkrecasz ampol i oczkowy giety opuszczasz cały silnikalbo stawiasz na czyms odkrecasz reszte przewodów albo wypinasz pamietaj o hamulcach wpychasz nowego ustawiasz przykrecasz montujesz
porób foty bo pomieszac można
przynajmniej tydzien roboty i 2-3 dni zanim odpalisz tak po 10 godz
_________________ Bóg kocha wariatów, tylu ich stworzył
Silnik: AAZ
Wysłany: 2010-09-02, 16:19
SotoM napisał/a:
lepiej sprzedac to i kupic ori AFN'a... w sumie wyjdzie cie tyle samo...
SotoM, chyba masz racje bo tutaj za duzo przekladania by bylo a sam raczej tego nie zrobie. Wiec pozostaje uzbierac troche kasy, sprzedac AAZa i kupic calego AFNa
[ Dodano: 2010-09-02, 17:23 ]
a jeszcze jak z trwaloscia tego AFNa bo ten moj AAZ sie prawie co chwila sypie . slyszalem ze w AFNie cos tam przy turbinie lubialo sie zapiekac dokladnie niepamietam co. wiadomo ze AFN lepszy chocby pod wzgledem mocy wkoncu 110 a 75 koni to spora roznica
taaa zapieka sie tzw kierownica spalin w turbinie. ale to od stylu jazdy użydkownika,jakie paliwo sie leje... wiadomo nie jest to fajne jeźdzac cały czas na obrotach 3000 aby kierownica pracowala bo głosno w środku itd... trzeba co jakis czas pociagnąc auto po obrotach zeby turbina sie przedmuchala... ja mając AFN'a tylko ze w A4 gdzie mam możliwszy to rzucam ogniem po tłokach...