Wysłany: 2008-11-19, 13:40 problemy z pompą/jak naprawić błędy kompa
Witam.Z rana me autko nie chce odpalić.Jak już mu się uda po dość długim kręceniu dymi na biało.gdy silnik się rozgrzeje giną te problemy, lecz na 3/4/5 biegu powyżej 3 tys obrotów wskazówka obrotomierza staje a autko nie idzie do przodu lub robi to w sposób pulsacyjny, jakbym dodawał i odejmował gazu.filtr powietrza,paliwa,przepływomierz, świece wymienione.Byłem na kompie i mam trzy błędy
550 regulacja początku wtrysku(kąt wtrysku)
777czujnik położenia pedała gazu(nieprawidłowy sygnał)
65535uszkodzony moduł sterujący
oraz nie mogę wykasować inspekcji.jakby potrafił mi ktoś doradzić jak i co mam zrobić by te usterki naprawić, byłbym wdzięczny.Pozdrawiam
550 - 2 możliwości - źle ustawiony kat wtrysq / woda w paliwie
777- woda w okolicach skrzynki z bezpiecznikami - jeśli błąd będzie powracał - wypnij wtyczkę z pedału gazu/ECU zobacz czy śniedzi gdzieś nie widać ... osuszyć odłączyć AQ na minutę podłączyć ...
65535 - sprawdź AQ - sprawdź czy ECU nie jest zawilgocony wewnątrz
_________________ leopard
leicht panzerwagen
chip tuning
diagnostyka aut z silnikami TDI grupy V.A.G.
pomiary mocy i momentu obrotowego mobilną hamownią Dynomet - również auta z napędem 4x4
marcinkoz2910 no niestety kąt wyprzedzenia jest w dieslu.Błędy te były lecz po wyłączeniu zapłony pojawiają się ponownie.Znam ten sposób na kasowanie inspekcji i nie próbowałem z nim tego jeszcze ale nie istotne że, to miga, bardziej dlaczego nie mogę tego skasować??
[ Dodano: 2008-11-19, 21:41 ]
leopard
woda w paliwie
777- woda w okolicach skrzynki z bezpiecznikami - jeśli błąd będzie powracał - wypnij wtyczkę z pedału gazu/ECU zobacz czy śniedzi gdzieś nie widać ... osuszyć odłączyć AQ na minutę podłączyć ...
próbowałem i sprawdzałem, niestety to nie to
zrób tak jak pisałem jak pisze nieprawidłowy sygnał (czyli albo jest brak albo nie czytelny dla komputera) więc albo brak przejścia na przewodach lub uszkodzony potencjometr na gazie.
Cytat:
próbowałem i sprawdzałem, niestety to nie to
nie chce krakać ale może kończy sie ECU wyczyść styki na złączu ECU i posmaruj czymś aby nie śniedziało
auta nie mam długo no miesiąc a koleżka od którego kupowałem mówił, że rozrząd był zmieniony.To fakt był wraz z napinaczem i rolką ale nie zmienił śruby kontrującej na wale korbowym.Ta się poluźniła i przeskakiwał pasek.Stąd te wszystkie błedy na kompie, dymienie z rana itd wyżej opisane.Pozwoliłem sobie dokończyć mój przypadek, może komuś pomoże.