logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z odpaleniem
Autor Wiadomość
wjelonek 

Silnik: 1,9 TDI
Wysłany: 2012-01-29, 12:59   Problem z odpaleniem

Witam

Zaraz na początku tych mrozów ( a z -10 było) stwierdziłem że pojadę do Tesco (jeżdżę naprawdę sporadycznie 3,4 razy w tygodniu małe trasy do 7 km). Wsiadam do auta, wrzucam 1, sprzęgło, kluczyki raz, czekam dwa no i zapalił ale jakoś dziwnie cały się trzepie ciut więcej jak normalnie przygazowałem delikatnie, zdjąłem ręke z kluczyków i w tym momencie zgasł, ojciec mówił czego nie widziałem że z rury poszedł niewielki czarny dym. Za 2 razem jak zapalałem to nawet nie ruszał, nie obracał przekręcałem kluczyk i nic cisza bez reakcji. Jedyne co to jak raz przekręce kluczyk to miga lampka oleju i coś bzyczy więc myślałem że brak oleju, wlałem ale dalej to samo... Myślę może akumulator (ale światła i stacyjka świecą) nie mam jak nałodować czy sprawdzić więc narazie wyjąłem i trzymam w domu, kolega mówi że pewnie paliwo zamarzło, bo faktycznie tankowane z 2 tygodnie temu i jazda na oparach. I moje pytanie co zrobić żeby odpalić ?

Franeczek 

Silnik: 1.9TDI 1Z ale 110 KM
Wysłany: 2012-01-29, 13:18   

możliwe że aku sam miałem problemt ostatnio ale jak piszesz że nic nie kręci a wszystko świeci mogą to też być szczotki w rozruszniku sprawdź też i taką możliwość koszt to ok 100 zł jak dobrze pamiętam pozdro ; )

1OoOadamOoO1 

Silnik: 1.9TDI
Wysłany: 2012-01-29, 17:32   

kto gazuje diesla jak jest zimny?
przy takich mrozach trzeba troche poczekac

[ Dodano: 2012-01-29, 17:35 ]
ja stawiam na aku sam tez mialem problem z odpaleniem auto stalo tydzien na polu chcialem odpalic i nawet nie jeknąl zaladowalem i smiga :-)

Franeczek 

Silnik: 1.9TDI 1Z ale 110 KM
Wysłany: 2012-01-30, 11:51   

no z tym gazowaniem to racja radze przeczytać 10 PRZYKAZAŃ DIESLA ! :d :super:

slawek5t 
Golf 3 TDI

Silnik: 1.9 TDI 90 KM
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2012-01-31, 19:44   

wjelonek, jak tam golfik ?

spallko 

Silnik: 1,9SD
Wysłany: 2012-02-01, 11:57   

Witam

Zaraz na początku tych mrozów ( a z -10 było) stwierdziłem że pojadę do Tesco (jeżdżę naprawdę sporadycznie 3,4 razy w tygodniu małe trasy do 7 km). Wsiadam do auta, wrzucam 1, sprzęgło, kluczyki raz, czekam dwa no i zapalił ale jakoś dziwnie cały się trzepie ciut więcej jak normalnie przygazowałem delikatnie, zdjąłem ręke z kluczyków i w tym momencie zgasł, ojciec mówił czego nie widziałem że z rury poszedł niewielki czarny dym. Za 2 razem jak zapalałem to nawet nie ruszał, nie obracał przekręcałem kluczyk i nic cisza bez reakcji. Jedyne co to jak raz przekręce kluczyk to miga lampka oleju i coś bzyczy więc myślałem że brak oleju, wlałem ale dalej to samo... Myślę może akumulator (ale światła i stacyjka świecą) nie mam jak nałodować czy sprawdzić więc narazie wyjąłem i trzymam w domu, kolega mówi że pewnie paliwo zamarzło, bo faktycznie tankowane z 2 tygodnie temu i jazda na oparach. I moje pytanie co zrobić żeby odpalić ? ------
----------------
POD KIEROWNICĄ MASZ OSŁONĘ(OBOK STACYJKI),WEŚ JĄ ODKRĘĆ I KOSTKI POSPRAWDZAJ I PODOCISKAJ -A PROBLEM ZNIKNIE....

POZDRAWIAM

slawek5t 
Golf 3 TDI

Silnik: 1.9 TDI 90 KM
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2012-02-02, 16:40   

Było to pytanie do autora tematu :D

spallko, nie wiem czemu zacytowałes to :D

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu