Wysłany: 2008-09-23, 08:19 Pomocy ciekawe zjawisko????
ciekawostka co sie dzieje???
jak zaparkuje mojego golfa tak ze przód jest nieco wyżej od tyłu
to rano krece i krece aż naciągnie pompa paliwa.
Po prostej mojej myśli schodzi paliwo z pompy do baku .
Jak temu zaradzić .
Pompa jest szczelna bo jak by tak nie było to podczas pracy by lała.
pompa ssie paliwo przewodami ze zbiornika a jak nie dziala przewody od pompy do filtra i z filtra do zbiorrnika musza byc szczelne jak nie to dostaje uklad powietrza i sie zapowietrza
Silnik: 1.9 TD aka sieczkarnia :) Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 26 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2008-09-25, 18:57
Sprawdź kolego czy w przewodach paliwowych nie pojawiaja Ci się pęcherzyki powietrza. Jeżeli masz nieszczelny układ paliwowy to bedziesz je tam miał. Wtedy wystarczy poświęcić parę złotych na nowe przewody paliwowe i powinno pomóc.
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4009 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-09-25, 22:35
skoro sie cofa paliwo to uwalony jest zaworek na filtrze paliwa lub zaworek w pompie wtryskowej, na wężu powrotnym.to ten kruciec do którego zamocowany jest cieńszy przewód paliwowy czyli powrotny...
Silnik: 1.9 TD aka sieczkarnia :) Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 26 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2008-09-27, 14:03
Kolego sotom, a ten zaworek na filtrze to te plastikowe "coś" na samej górze filtru? Ja np. miałem zapowietrzony układ paliwowy bo miałem walnięty przewód. Wymieniłem przewód i działa idealnie. W takim razie zaworek też mialem walnięty ale przy szczelnym układzie działa i tak:)
A dla kolegi soundsacker polecam żeby sprawdził i zaworki i przewody. Nie są to drogie rzeczy a upierdliwe są ich awarie.
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4009 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-10-03, 23:46
zeddicus napisał/a:
Kolego sotom, a ten zaworek na filtrze to te plastikowe "coś" na samej górze filtru? Ja np. miałem zapowietrzony układ paliwowy bo miałem walnięty przewód. Wymieniłem przewód i działa idealnie. W takim razie zaworek też mialem walnięty ale przy szczelnym układzie działa i tak:)
A dla kolegi soundsacker polecam żeby sprawdził i zaworki i przewody. Nie są to drogie rzeczy a upierdliwe są ich awarie.