Witam davinci77. Zainteresował mnie twój temat i czytając zastanawiam się jaki kolor mają twoje spaliny z rury wydechowej?? a tak w ogóle to w której części puka w silniku? Czy możesz napisać co stwierdzili mechanicy czy stuki słychać w głowicy czy bardziej w bloku silnika? PZDR
Silnik: 1.9 TDI Pomógł: 11 razy Wiek: 28 Dołączył: 26 Wrz 2008 Posty: 376 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-10-03, 10:46
Zapłon to może w benzynie przeskoczyć. A jeśli faktycznie by się pompa przestawiła to raz silnikiem by rzucało dwa kiepsko by odpalał trzy kopcił by i na pewno by nie jeździł!
jeżeli chodzi o przeskoczenie paska o 1-2 ząbków to będzie nie równa praca silnika, kopciuch. jeżeli ustawienie paska z przestawieniem o pół ząbka + czy - to jest metaliczna praca silnika, silnik wkręca się na obroty. Sprawdź u siebie czy dolne koło na wale korbowym się nie przesuwa tzn może być tak że klin na kole się ścina bądź rowek na czopie wału korbowego się powiększył!
Ja tak u siebie miałem.
Powiem jeszcze że klejenie śruby i wkręcenie jej na chama nie pomaga. Możesz tylko napawać czop wału i kupić nowe koło!!!