Panowie numer 1 ze zdjęcia.....
To koło lata u mnie na lewo i prawo. Dziś spadł pasek... Dobrze że nic innego sie nie stało.
Wystarczy wymienić ? Trudne do wymiany ?
Jak to sie zwie fachowo ? Koło pasowe wału ?
To jest razem z tym mniejszym kołem?
[ Dodano: 2012-02-02, 17:59 ]
Coś takiego wystarczy zamówic ?
Mam zdjety pasek. Wszystko chodzi tylko że ładowania nie ma.
Zamowiłem już takie koło.
Gość mówił że miał identyczne w golf 1z i passat AHU. W obu miał klime.
Ja też mam klime i też 90PS więc musi pasować
Mam nadzieje że nie ma przy tym dużo roboty.
Źle to rozumiesz.... te koło nr 1 na foto jest przykręcane do koła zębatedo na rozrządzie i jeśli one ci krzywo chodzi to te na wale włąsnie jest za to odpowiedzialne.. a to już nie ciekawa sprawa
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4009 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2012-02-05, 11:55
jesli poluzowana była by centralna śruba wału kolega juz by dawno psioczył na złe palenie silnika,na głosna prace i brak mocy.
tłumaczyłem ci 4 sruby i po krzyku. wymien te koło tak jak pisałes mi na pw tłumik drgań szlak trafiło...
teraz tylko kwestia jakie pan ci sprzeda koło czy proste czy takze uszkodzone...(tylko teraz czekac na nowy watek)
Silnik: 1.9 tdi 90 KM AHU
Wysłany: 2012-02-09, 17:25 Re: Koło pasowe
WYSTARCZY ODKRECIC TYLKO SRUBY NA IMBUSA TA SRUBA W SRODKU TRZYMA KOLO WALU PO KTORYM CHODZI PASEK ROZRZADU,WIEC JEJ NIE RUSZAJ CHYBA ZE BEDZIESZ MUSIAL JE WYMIENIC.
Silnik: aaz Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 407 Skąd: płock
Wysłany: 2012-02-14, 01:18
kolego wymien jak najszybciej to kolo bo juz ci sie rozlecialo na 2 czesci to jest jeden element a iu cb gumy juz niema poprostu sie rozwulkanizowalo wszystko po latach, kolo to co w reku trzymasz jest jako jednosc z tym co jest przykrecane do silnika a u cb sa juz 2 czesci
Silnik: aaz Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Sie 2011 Posty: 407 Skąd: płock
Wysłany: 2012-02-14, 13:25
montuj jak najszybciej bo chyba pompa wody jest u cb na pasku a on niema dobrego hmm no predkosci chyba tak mozna to nazwac do tego mozesz kolo pasowe na wale uszkodzic jezdzac z takim kolem jak masz teraz uszkodzone
ja bym radził jak masz juz sciągniete to koło to niemasz juz wiele żeby dostać się do tego trybika z klinem co jest na wale i go wymienić kosztuje ono + - 50 zeta a kłopotu za oszczędisz. TAK SZCZERZE RADZE!!!!!!!!!