Silnik: S/TDI Pomógł: 69 razy Wiek: 101 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 1403 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-11-07, 16:23
mihmih napisał/a:
Jeśli pomiar ma być zrobiony pod obciążeniem to rozumiem że barometr trzeba wyprowadzić najlepiej do kabiny ? Czy jest inny sposób na pomiar podczas jazdy ? Jakie ciśnienie powinno być na postoju
możesz wleźć pod maske - jeśli się uda
na postoju ciśnienie będzie zbliżone do atmosferycznego ... nie robi sie pomiarów doładowania na postoju
_________________ leopard
leicht panzerwagen
chip tuning
diagnostyka aut z silnikami TDI grupy V.A.G.
pomiary mocy i momentu obrotowego mobilną hamownią Dynomet - również auta z napędem 4x4
Kupujesz wskaznik doładowania na allegro autogauge i tam masz taki trojnik ktorym sie wqpinasz w wezyk ktory idzie z elementu dolotu do pompy, pozniej ciagniesz wezyk do kabiny, i teraz zalezy jakie masz ssanie jak automatyczne to sie obedzie bez wiercenia bo tak jak u mnie w miejscu gdzie idzie linka od ssania mam taka gumowa zaslepke i tylko w niej mała dziurka i jest przewod juz w kabinie a jak manualne ssanie to musisz popatrzec czy nie ma jakiejs takiej zaslepki gdzies a jak nie to bedziesz musiał sie przewiercic... Ja moge wrzucic ffotki jak ja mam to u siebie rozwiazane ale to az po niedizeli
[ Dodano: 2008-11-07, 19:59 ] leopard, wielkie dzieki
[ Dodano: 2008-11-07, 20:10 ]
kajtek napisał/a:
konrad141 napisał/a:
Nie wiadomo skąd sadzi olejem do góy
chodzi Ci o ten olej na pokrywie?
to juz rozwiazane , miałem pekniety element dolotu i olej sadziło ten co z odmy sie dostawał