Silnik: 2.0 8 V
Wiek: 28 Dołączył: 14 Maj 2009 Posty: 519 Skąd: VWierzchucino koło Pucka
Wysłany: 2009-10-26, 15:47 Dolot powietrza w TD
witam mam pytanie w zwiazku dolotem powietrza czy jest sens zmiany dolotu powietrza tzn planuje pociągnąc rure ze zderzaka tam gdzie sa kratki do puszki z filtrem zeby dostawał wiecej powietrza a posiadam silnki TD AA Z??
Wysłany: 2009-10-26, 17:36
ale po to jest filtr zeby chronic silnik przed zabrudzeniami a poza tym chce wstawic siateczke jeszcze na wlocie chodzi mi bardzej o prace silnika czy cos sie zmieni na plus
Silnik: 1.9 TD Pomógł: 47 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 1344 Skąd: TJE
Wysłany: 2009-10-27, 00:41
Piontas83 niestety ale nic to nie da też mam TD i zastanawiałem się nad dolotem.Kombinowałem na wszelkie sposoby typu... zastosowanie filtra bawełnianego KN,rurka itd i wiesz co nie ma sensu...niektórzy mówili że lepiej ciągnie wtedy itd gów prawda po zmianie boostpina to się to odczuje a tak to mija się to z celem Golfik ciągnie mi teraz 185km\h a po zdjęciu przepustnicy trudno było mu się dokulać do 180
Jedynie co poprawi się do odgłos przy dodawaniu gazu...będzie taki basowy pomruk a w srodku auta będziesz słyszał głos zasysanego powietrza...nic więcej Zdejmij sobie tuż przy filtrze powietrza przepustnice i się przejedź odczujesz owe efekty jeśli je można tak nazwać
Silnik: 1.9 TD Pomógł: 47 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 1344 Skąd: TJE
Wysłany: 2009-10-28, 01:01
piontas83 napisał/a:
hmmmm dało mi to do myslenia i chyba nie bede tego robił
Ja tak samo zrezygnowałem...
piontas83 napisał/a:
ja tez wstawialem boost pina i roznica byla odczuwalna jezeli chodzi o przyspieszanie
Masz rację przyspieszenie,moment obrotowy,ładnie ciągnie na każdym biegu..
Kolega mi doradził żebym nie bawił się w takie rzeczy...lepiej założyć mocniejszą pompę wtryskową,turbo od golfa II 1.6TD podkrecic doładowanie i dawkę paliwa...Icek Golfa III 90km robisz wtedy jak chcesz...
Wysłany: 2009-10-28, 01:27
no w planach , mam icka montaz bo juz zakupiłem ale z pompa to nie wiedzialem ze zmieniac a co do sprężarki to mam kkk k14 i chyba wystarczy wiec nie wiem czy zmieniac szkoda ze nie mieszkamy blisko bo bys mi pomógł w modzeniu pozdro
Wysłany: 2010-04-11, 22:38
piontas83 napisał/a:
no w planach , mam icka montaz bo juz zakupiłem ale z pompa to nie wiedzialem ze zmieniac a co do sprężarki to mam kkk k14 i chyba wystarczy wiec nie wiem czy zmieniac szkoda ze nie mieszkamy blisko bo bys mi pomógł w modzeniu
pompa 13mm i wymiata nasz AAZ,a co do kkk k14 łatwa do podkręcenia plus do tego odpowiednia dawka ON i razem z tą pompą masz 164 konie...to nie żart AAZ potrafi.I jak wiadomo AAZeta kręci się wysoko!!!Jak coś to uderz do kolegi z forum vision zbuduje Ci takową pompę od 2 dawców ( TDI ) a 3 będziesz Ty hehe za 600zł
" widze ze wiesz juz nawet gdzie mieszkam heheh jak cos to nie widze problemu zeby sie spotkac "
Wiem wiem dlatego że sam tam mieszkałem do 6 roku życia
Jak będę w Wierzchucinie przy okazji u rodziny albo znajomych to dam znać może podjadę wtedy, jest sporo do obgadania o naszych golfikach.
I przy tych niby 164 koniach reszta się poprostu wysra. Tłoki Ci wywali przez maskę i korbę ukręci przy samej d***. Do takich modów są potrzebne kute części co tylko na zamówienie do AAZ. A to przerasta koszta tego silnika i lepiej kupić VR-kę i ją odnowić (pomalować i wyremontować). Napewno taniej wyjdzie. 140 koni dla tego silnika to już jest śmierć. Pascal pokaż wykres z hamowni że masz 132 PS
_________________ Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Silnik: 1.9TDI 1Z Pomógł: 39 razy Wiek: 25 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 974 Skąd: Bielsko-Biała / Katowice
Wysłany: 2010-04-18, 20:37
Pascal napisał/a:
,a co do kkk k14 łatwa do podkręcenia plus do tego odpowiednia dawka ON i razem z tą pompą masz 164 konie..
Szczegolnie na tej suszarce..... dymu bedzie co nie miara
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0