Cześć mam problem ze swoim autem: tj. Golf III TDI. Samochód gaśnie podczas jazdy. Zapala się, ale bardzo lekko kontrolka od świec żarowych i jest problem z odpaleniem. Trzeba tyle razy próbować dopóki kontrolka nie zapali się normalnie. Wymieniłem kostkę, która steruje prądem w silniku ale jest to samo. Jeśli ktoś wie co to może być to proszę o pomoc. Z góry dziękuję.
POZDRAWIAM.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Jeśli masz na myśli ten z numerem 104 na obudowie i jego wymiana nic nie dała - to już chyba tylko VAG (tak tego TDI skomplikowali...) 

-

Zico63 - Members
witam mam problem z moim golfikiem gaśnie podczas jazdy i nie odpala przez chwile ale jak postoi to juz normalnie ale nie na długo.jest to golf bęzyniak 
Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic 

-

Basior1997 - Members
A z tym TDI Kolegi Igacz, to jeszcze zespół przekaźnika/bezpiecznika pod maską koło zbiorniczka cieczy chlodzenia: czy kabelki przykręcane śrubkami mają czyste połączenia, czy nie jest coś wypalone itd., ewentualnie podmiana.
-

Zico63 - Members
JA w moim golfie mam taki problem ze przekrecam stacyjke i kontrolki gasna.. a gdy sie kluczyk docisnie to kontrolki sie pala wydaje mi sie ze cos nie styka.. tak samo mam podczas jazdy jade i silnik mi gasnie dociskam kluczyk i jade dalej
co to moze byc?? stacyjka?? zepsuta
co to moze byc?? stacyjka?? zepsutaKucik89
-

kucik1989 - Czytacz
koledzy ratujcie mam problem z golfikiem nie chce odpalić,jak już odpali to pochodzi 10s a jak wciskam gaz do dochodzi do 3tys obrotów i gaśnie.Jak przekręcam kluczyk na zapłon(nie urzywam rozrusznika)to silnik dziwnie szarpie z góry dziękuje za pomoc 

Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic 

-

Basior1997 - Members
Basior1997, może to filtr paliwa woła o wymiane który jest za prawym tylnym kołem

a to dziwne aby szarpał pezpróby odpalaniaBasior1997 napisał(a):Jak przekręcam kluczyk na zapłon(nie urzywam rozrusznika)to silnik dziwnie szarpie z góry dziękuje za pomoc

-

marko1967 - Members