logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: opolanin
2008-03-27, 21:54
1,9 TDI 110KM nie odpala odrazu jak jest ciepły ??
Autor Wiadomość
bartoszszarmach 

Silnik: 1,9 TDi 110Km
Wysłany: 2008-01-02, 14:49   1,9 TDI 110KM nie odpala odrazu jak jest ciepły ??

Witam
Drodzy koledzy mam niesamowity (bynajmnije dla mnie) problem z moim mk3, nieodpala jak jest ciepły ?? Oczywiście niezostawiłem tego problemu od tak a wiec:

1. Zregenerowałem pompe paliwa, jedyny plus to spalanie spadło o 1 L
2. Wysłałem go do elektryka, przy mnie sprawdził mase, oraz mase inych żeczy
3. Wymieniłem czujnik temperatury cieczy w silniku, przy okazji pare innych czujników

I nadal kręci jak jest ciepły przez około 10sek. po czym łaskawie odpala, a rano jak jest zimny wystarczy ze raz zakręci kołem i już chodzi,

CO ROBIĆ POMOCY ?? ?

arh 
arh

Silnik: 1,9 TDI
  Wysłany: 2008-01-04, 13:11   Odp: 1,9 TDI 110KM nie odpala odrazu jak jest ciepły ??

Witam!

Proponuję sprawdzić kompresję zaraz po rozruchu i drugi raz po zagrzaniu silnika.

Po tym co napisałeś to myślę ze leci Ci uszczelka pod głowicą i silnik gubi kompresję.

Mam taki sam obiaw tyle że juz wogóle nie odpala jak jest cieply i dmucha do układu chłodzenia.

pozdr

Piotrek8865 

Silnik: 1,9TDi 110KM
Wysłany: 2008-01-04, 21:31   

Witam!
Ja mam dokładnie tak samo, i też w 1,9TDi 110km ale troche mi sie polepszyło po wymianie filtra paliwa .. aaaa!! już wiem! przypomniałem sobie :-) rozrusznik musisz sprawdzić no bo u mnie tak samo było i szczotk nierówno były wytarte w rozruszniku co powodowało na ciepłym ze pobierał dużo prądu i restartował komputer a na zimnym palił z pierwszego a po wymianie szczotek już ok jest i kreci duzo szybciej :-D Pozdrawiam :!:

bartoszszarmach 

Silnik: 1,9 TDi 110Km
Wysłany: 2008-01-09, 15:22   

No dzięki Panowie ale tego nie pisałem ale rozrusznik mam zregenerowany jak byłu elektryka, a jesli chodzi o uszczelkie to napewno wyszsystko wpozadku płyn jest w zbiorniczku i niedolewam go wogle a i zadnej obcej cieczy tez niema !! !

POMOCY

mirekp 

Silnik: 1,9 tdi
Wysłany: 2008-01-14, 21:59   

Panowie, to nie żadne świeczki i rozruszniczki. :lol: Oświecił mnie dzisiaj Tuner samochodów. Nasze golfiki maja problem przez błąd na mapie (fabryczny) :-o Ten błąd jest niby po to, by chronić koło zamachowe. :-? Takiego błędu nie maja automaty. Facet załadował mi na gorącym silniku program z automatu i golfik cyknął jak ta lala. Kiedy wrócił na mape z manuala to znowu chechłał jak mały fiat. Problem w tym, że nie można jeździć na mapach z automatu bo cos się może popieprzyć. W Jankach jest Diagtronik i za 4 stówki robią nową mapkę bez błedów. Jak się doda jeszcze tysiąc sto walną chiptuning na 130 kucyków. :-)
Pozdro

Advertisement Reklama

Skad:...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi