Jaka skala licznika prędkości i obr golf 3 gti 2.0 115km

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Postprzez Agulec » 1 lut 2013, o 00:29

Kaktus2907 myślę,że ledy będą najlepszym rozwiązaniem. :)
Agulec
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 28 sty 2013, o 20:36
Lokalizacja: Kielce

 

Postprzez tomek28 » 1 lut 2013, o 12:40

[ Dodano: 2013-02-01, 12:00 ]
witam.masz racje.załóż ledy,bedziesz miała wyrazniejsze podswietlenie do tego chromowane ramki na zegary ktore naprawde robią wrażenie.pozdrawiam. Obrazek Sorki za slabą jakosc zdjecia
tomek28
Czytacz
 
Posty: 41
Dołączył(a): 25 gru 2009, o 10:19
Lokalizacja: szczecinek

zmiana licznika

Postprzez _hanusek_ » 5 lut 2013, o 20:05

witam.
mam w planch zmienic licznik na nowszy inna czcionka lepsze podswietlenie kontrolek itd... silnik 1,9 gtd licznik starej generacji. 20-220.
i teraz pytanie jaki podejdzie czy 0-200 czy 0-220 ? obrotomierz oczywiscie mam 0-50.
prosze o jakies sugestie
Avatar użytkownika
_hanusek_
Czytacz
 
Posty: 78
Dołączył(a): 11 gru 2011, o 15:22
Lokalizacja: Lubaczów

Postprzez Emiczka » 5 lut 2013, o 20:13

podejdzie ci 0-200 bo przy 0-220 masz różnice 20 i będzie ci przekłamywać tak jak mnie jak założyłam 0-220 a miałam 20-220 i około 15 km/h mi przekłamywał. Chyba, że zmienisz czujnik przy skrzyni odpowiadający za to :)
Avatar użytkownika
Emiczka
VIP
 
Posty: 2205
Dołączył(a): 10 lis 2011, o 13:42
Lokalizacja: Ozorków (EZG)
Rocznik: 1988
Silnik: 1.6 D
Paliwo: ON
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez K@mil » 5 lut 2013, o 20:20

Nie ma różnicy czy zalozysz od 0-200 czy od 20-220... Licznik bedzie działał prawidłowo...
Musi zgadzać się tylko WGSZ i to jest najwazniejsze
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Postprzez _hanusek_ » 5 lut 2013, o 20:22

a bedzie jakies przeklamywanie minimalne? hmm chce zmienic bo tamten ma wiecej kontrolek szybciej sie wskazowki podnosza od paliwa i temp. hmm mysle ze dodatkowe kontrolki powinne dzialac na tej instalacji ktora jest ?

[ Dodano: 2013-02-05, 19:25 ]
K@mil napisał(a):Nie ma różnicy czy zalozysz od 0-200 czy od 20-220... Licznik bedzie działał prawidłowo...
Musi zgadzać się tylko WGSZ i to jest najwazniejsze


te nowsze nie maja pomiaru od 20 tylko od 0 . a co to jest WGSZ ?
Avatar użytkownika
_hanusek_
Czytacz
 
Posty: 78
Dołączył(a): 11 gru 2011, o 15:22
Lokalizacja: Lubaczów

Postprzez manus2008 » 5 lut 2013, o 20:33

kolego ja zmianiałem licznik na taki od 0 bo miałem od 20

i chciałem miec rezerwe paliwa
i działa wszystko poprawnie wiec wkładaj!
manus2008
Badacz tematu
 
Posty: 400
Dołączył(a): 9 lut 2011, o 21:46
Lokalizacja: SPI :D

Postprzez Tomuś093 » 13 lis 2014, o 00:24

Witam. może to nie jest odpowiedni temat ale należy do licznika więc piszę i proszę o pomoc. planuje zmienić licznik posiadam od 0-220 w wersji 2.0 ADY. włożyłem od 1.8 20-220 i mi przekłamywał temperaturę jaki jest tego powód może ktoś wie? i również mam pytanie są liczniki z kontrolką od rezerwy?
Avatar użytkownika
Tomuś093
Czytacz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 18 lut 2013, o 21:26
Lokalizacja: Grw/Wwa

Poprzednia strona




Powrót do Wnętrze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości