Jaka skala licznika prędkości i obr golf 3 gti 2.0 115km

Problemy zapytania związane z wnetrzem

Moderator: Moderator

Wymiana liczników- szukam pomocy.

Postprzez Agulec » 28 sty 2013, o 22:53

Witam,
jestem tu nowa i nie wiem czy w dobrym dziale piszę, ale mam do was Fani G3 pytanie, mianowicie planuję wymienić licznik w moim golfie. Wyglądają tak jak na załączonym linku ---> http://img2.sprzedajemy.pl/540x405_licz ... 181922.jpg Pytanie brzmi, czy mogę wymienić na takie : http://images39.fotosik.pl/233/676c97f0a3f8ee72.jpg Chciałabym się dowiedzieć czy jest w tym jakiś problem i czy w ogóle taka wymiana jest możliwa ? Z góry dziękuję.
Agulec
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 28 sty 2013, o 20:36
Lokalizacja: Kielce

Wymiana liczników- szukam pomocy.

 

Postprzez K@mil » 28 sty 2013, o 22:59

Chodzi Ci pewnie o obrotomierz :)

Jesli masz zegarek i chcesz licznik z obrotomierzem to nie ma problemu zebyś taki załozył i będzie on działał

Ale podstawowe zasady przy wymianie licznika
1) WGSZ (opcja szukaj) - Przy silniku 1Y kod to 3838... najlepszy licznik będzie od silnik AAZ (również kod 3838)
2) widze masz DIESLA to musisz szukać licznik od Diesla (kontrolka swiec zarowych)
3) Jesli nie masz komputera MFA to szukaj licznika bez MFA i w druga strone
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Postprzez Agulec » 28 sty 2013, o 23:05

Super, dziękuję za informacje. Myślałam,że nie będzie takiej możliwości. W takim razie,zabieram się za szukanie odpowiedniego. :)
Agulec
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 28 sty 2013, o 20:36
Lokalizacja: Kielce

Postprzez pawel1990 » 29 sty 2013, o 01:46

K@mil napisał(a):2) widze masz DIESLA to musisz szukać licznik od Diesla (kontrolka swiec zarowych)


Kamil ja mam licznik od GTI 2.0 8V czerwone pole od 6200obr/min i też mam kontrolkę od świec żarowych ;-) Mimo tego licznik działa, nie przekłamuje :-P Ale to tak poza tematem :-D
Avatar użytkownika
pawel1990
Members
 
Posty: 1007
Dołączył(a): 25 wrz 2009, o 08:41
Lokalizacja: Sędziszów

Postprzez Karol B. » 29 sty 2013, o 08:44

Tylko że ze sprawdzeniem tego WGSZ w liczniku wystawionym na np. allegro może być problem... Bo nie mają możliwości, to się im nie chce z tym bawić. Obrotomierz do 5,5 tyś jest w dieslach, no i aby nie trafić na taki od TDI, bo nie będzie działał prawidłowo. Myślę, że jak napiszesz w dziale giełda-kupię to ktoś uczciwy i sprawdzony sprzeda Ci odpowiedni licznik ;-)
Avatar użytkownika
Karol B.
Members
 
Posty: 1618
Dołączył(a): 30 lis 2008, o 21:15
Lokalizacja: Podlasie-BSK

Postprzez Bradley » 29 sty 2013, o 10:21

Na pewno licznik z MFA odpada do zwyklego diesla bo MFA bylo tylko w dieslach TDI ergo po zalozeniu takiego licznika w zwyklym 1.9D bedzie przeklamywal predkosciomierz.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ :)
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Avatar użytkownika
Bradley
Fanatyk
 
Posty: 1120
Dołączył(a): 15 maja 2009, o 13:17
Lokalizacja: Bielsko-Biała / Katowice

Postprzez K@mil » 29 sty 2013, o 18:37

pawel1990 napisał(a):
K@mil napisał(a):2) widze masz DIESLA to musisz szukać licznik od Diesla (kontrolka swiec zarowych)


Kamil ja mam licznik od GTI 2.0 8V czerwone pole od 6200obr/min i też mam kontrolkę od świec żarowych ;-) Mimo tego licznik działa, nie przekłamuje :-P Ale to tak poza tematem :-D


Bo silniki 2.0 maja WGSZ - 3862 lub 3819 i ten drugi numer 3819 wystepuje również w Dieslach 1.9 TDI ...
Czyli musiałeś mieć farta aby trafić na taki sam numer 3819benzyna/3819diesel, dlatego jest dobrze :P

Agulec, musi kupic licznik najlepiej od 1.9 TD AAZ
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Postprzez Agulec » 30 sty 2013, o 18:24

Będę szukać licznika, ale dopiero na wiosnę, jak troszkę kasy wpadnie. :) Bo bez kasy nie ma co gdybać.:P

A i jeszcze jedno pytanie, czy wiecie panowie może, co jest przyczyną przepalania się oświetlenia nad licznikiem ? Czy możliwe,że jest jakieś zwarcie ? Ponieważ już któryś raz z kolei, żaróweczka po stronie prędkościomierza albo się pali po krótkim czasie albo słabo świeci. Po stronie zegara jest ok.
Nie wiem czy wyraziłam się jasno. :P
Agulec
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 28 sty 2013, o 20:36
Lokalizacja: Kielce

Postprzez KAMNILEK » 30 sty 2013, o 22:35

Musisz wlozyc zarowki o takiej samej mocy. Wlozyles slabsza zaroweczke na miejsce tej przepalonej i po krotkim czasie sie przepala. Ps. Co do licznika to wvdziale SPRZEDAM wystawilem ostatnio taki jakiego szukasz. Pozdrawiam
KAMNILEK
Czytacz
 
Posty: 129
Dołączył(a): 10 mar 2011, o 18:40
Lokalizacja: NIDZICA

Postprzez Kaktus2907 » 31 sty 2013, o 00:24

kolezance wąsy dorobiliscie no :P

Agulec, mam ten sam problem ale nie mam czasu kiedy sie wziac za to :P , chyba ledy tam wcisne :P
Avatar użytkownika
Kaktus2907
Badacz tematu
 
Posty: 176
Dołączył(a): 10 cze 2012, o 16:22
Lokalizacja: Częstochowa

Poprzednia stronaNastępna strona




Powrót do Wnętrze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości