hamulce tył

Wszytko co zwiazane z układem hamulcowym

Moderator: Moderator

Postprzez klanhker » 6 paź 2008, o 15:54

witam, podepne sie do tematu...ostatnio wymienilem tylne hamulce i teraz jak jezdze to mi sie zapala kontrolka od recznego mimo ze nie jest zaciagniety, co to moze byc ??
Avatar użytkownika
klanhker
Badacz tematu
 
Posty: 156
Dołączył(a): 1 lis 2007, o 16:38
Lokalizacja: TK

 

Postprzez marcinkoz2910 » 6 paź 2008, o 16:35

klanhker napisał(a):witam, podepne sie do tematu...ostatnio wymienilem tylne hamulce i teraz jak jezdze to mi sie zapala kontrolka od recznego mimo ze nie jest zaciagniety, co to moze byc ??
za mało płynu hamulcowego :!:
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez klanhker » 7 paź 2008, o 10:20

marcinkoz2910 napisał(a):
klanhker napisał(a):witam, podepne sie do tematu...ostatnio wymienilem tylne hamulce i teraz jak jezdze to mi sie zapala kontrolka od recznego mimo ze nie jest zaciagniety, co to moze byc ??
za mało płynu hamulcowego :!:

oooo.....to chyba nie dobrze ;-) :mrgreen: zaraz po robocie lece dolac :D....tylko jaki ? sa jakies rozne rodzaje ? ?:D
Avatar użytkownika
klanhker
Badacz tematu
 
Posty: 156
Dołączył(a): 1 lis 2007, o 16:38
Lokalizacja: TK

Postprzez łaksiak » 7 paź 2008, o 10:48

klankher najlepiej byłoby wymienić cały płyn, ale jak chcesz tylko dolać to taki jak był , a jak nie wiesz jaki był to lej DOT4 :-D
Avatar użytkownika
łaksiak
Ekspert
 
Posty: 1243
Dołączył(a): 7 kwi 2008, o 09:19
Lokalizacja: Stettin [ZS]

Postprzez marcinkoz2910 » 7 paź 2008, o 13:16

łaksiak, dokładnie koleżanko :-)
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez klanhker » 7 paź 2008, o 13:18

czyli wlewam DOT4 i lampka mi gasnie :mrgreen: oby tak sie stalo ;-)
Avatar użytkownika
klanhker
Badacz tematu
 
Posty: 156
Dołączył(a): 1 lis 2007, o 16:38
Lokalizacja: TK

Postprzez Mariusz77 » 9 paź 2008, o 18:46

napiszcie gdzie jest regulacja hamulca ręcznego? :?: może jakiś schemat by się znalazł :?:
mariusz77
Avatar użytkownika
Mariusz77
Czytacz
 
Posty: 33
Dołączył(a): 3 paź 2008, o 09:27
Lokalizacja: Łódź

Postprzez rudy » 9 paź 2008, o 19:23

wyciągnij z panelu tylną popielniczkę i pod nią zobaczysz regulację naciągu linek hamulca ręcznego skok dzwigni około 4 zęby ale jak masz zużyte klocki lub szczęki hamulcowe to niewiele pomoże
Avatar użytkownika
rudy
Badacz tematu
 
Posty: 202
Dołączył(a): 17 wrz 2008, o 12:23
Lokalizacja: Załuki

Postprzez Mariusz77 » 9 paź 2008, o 20:02

Dzięki kolego zobaczę czy da się podciągnąć ten hamulec . Golfika mam dopiero tydzień więc cały czas go poznaję. (Jesteście naprawdę pomocni ) :ok:
mariusz77
Avatar użytkownika
Mariusz77
Czytacz
 
Posty: 33
Dołączył(a): 3 paź 2008, o 09:27
Lokalizacja: Łódź

Postprzez marcinkoz2910 » 9 paź 2008, o 20:24

Mariusz77, na pewno się przyda:

Obrazek Obrazek Obrazek
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Poprzednia strona




Powrót do Układ hamulcowy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości