układ chłodzenia

Wszystko o układzie chłodzenia.

Moderator: Moderator

Postprzez micho » 6 kwi 2014, o 18:20

no tylko widzisz dziwi mnie to ze przy próbie odpowietrzenia na otwartym zbiorniczku ,jak się auto zagrzeje to wyrzuca płyn
micho
Czytacz
 
Posty: 62
Dołączył(a): 12 sie 2012, o 12:29
Lokalizacja: mazowsze

 

Postprzez łukasz1983 » 6 kwi 2014, o 18:22

micho, W momencie jak wywala płyn,to węże do i z chłodnicy są ciepłe?Ile masz na blacie,jak wywala płyn?
Avatar użytkownika
łukasz1983
Members
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 16:40
Lokalizacja: RKR
Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez micho » 6 kwi 2014, o 18:28

ciepłe a pokazuje jakieś 70/80 tylko nie mam pewności czy prawidłowo , nie jestem pewien czy dobrze pamiętam ale chwile póżniej załączył się wentylator ale tego nie jestem pewien
micho
Czytacz
 
Posty: 62
Dołączył(a): 12 sie 2012, o 12:29
Lokalizacja: mazowsze

Postprzez DalSharum » 21 kwi 2014, o 22:36

Witam. Ostatnio zauważyłem, że w moim golfiku 1,8 90KM temperatura oleju na komputerze skacze na 100-102 st. Czy jest to prawidłowa temp czy jednak coś może być nie tak z moim autkiem?
DalSharum
Berbeć
 
Posty: 14
Dołączył(a): 3 sty 2014, o 21:57
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez micho » 26 kwi 2014, o 17:32

I okazało się ze prawdopodobnie wine twardych wezy ponosił termostat po wyjęciu termosa i po sprawdzeniu go nie otwierał . Węze miękkie. Pojawił się następny problem, gubi płyn a nieszczelności nie widać .Ciekawe co znowu :-?
micho
Czytacz
 
Posty: 62
Dołączył(a): 12 sie 2012, o 12:29
Lokalizacja: mazowsze

Postprzez Gesiu_15 » 26 kwi 2014, o 17:35

szukaj wycieku dokładnie przejrzyj węże , najgorsze UPG :-|
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez łukasz1983 » 27 kwi 2014, o 10:58

micho, Ile ubywa ci tego płynu?Nie kopci ci na biało?Masz LPG?
Avatar użytkownika
łukasz1983
Members
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 16:40
Lokalizacja: RKR
Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez xeNx. » 27 kwi 2014, o 11:06

Siemka ;)

Golf zaczął się strasznie grzać od pewnego czasu, nawet do 100 stopni, a wentylator ani rusz, na krótko działa. Węże są strasznie twarde po zrobieniu 3km. Termostat był niedawno wymieniany, w czym może być problem ?

[ Dodano: 2014-04-27, 10:28 ]
P.S Teraz pochodził ok. 10minut, z odkręconym korkiem od zbiorniczka płynu, ze zbiorniczka leciała para, a węże, aż parzą ;/
xeNx.
Czytacz
 
Posty: 46
Dołączył(a): 17 kwi 2014, o 11:34
Lokalizacja: ZG

Postprzez Pro100 » 27 kwi 2014, o 16:28

Czujnik temperatury w chłodnicy wymieniałeś?
Avatar użytkownika
Pro100
VIP
 
Posty: 2623
Dołączył(a): 22 cze 2008, o 16:38
Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Rocznik: 93
Silnik: R32
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Gesiu_15 » 27 kwi 2014, o 16:51

aa dolny wąż od chłodnicy ciepły czy zimny ? :luka:
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Poprzednia stronaNastępna strona




Powrót do Układ chłodzenia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości