nowy termostat nie otwiera

Wszystko o układzie chłodzenia.

Moderator: Moderator

Postprzez hellaflush » 14 sty 2013, o 21:10

W moim 1z też się przejmowałem bo dolny wąż był zimny ale jak pojechałem w trasę, później miasto i oczywiście korki i było już takie pewne 90 stopni. Wszystko jest winą właśnie tego, że robi się małe odcinki + ujemna temp na dworze. W sumie to nawet jak się otworzy to tylko na chwilę, zaraz wąż robi się zimny...
Avatar użytkownika
hellaflush
Gaduła
 
Posty: 802
Dołączył(a): 10 maja 2012, o 17:02
Lokalizacja: 71

 

Postprzez slawek5t » 14 sty 2013, o 21:22

mkkay, wszystko masz okej. Koledzy dobrze prawią. Jest zimno i dolny wąż sie nie nagrzeje.
Ważne że silnik ma 90.
:ok:
Mój golfik ;)
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez mkkay » 14 sty 2013, o 21:33

o ile czujnik temp dobrze pokazuje to ok
a właśnie gdzie jest czujnik temp w AAZ? oczywiście czujnik temp. silnika
moja biała strzała- http://www.golf3.pl/topics2/biala-strza ... t50990.htm


Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Avatar użytkownika
mkkay
Members
 
Posty: 684
Dołączył(a): 16 paź 2012, o 21:31
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Postprzez witboy » 14 sty 2013, o 22:37

na plastikowym 3 niku przy glowicy, za wezem odmy
Avatar użytkownika
witboy
Ekspert
 
Posty: 1914
Dołączył(a): 28 sie 2011, o 22:55
Lokalizacja: płock
Rocznik: 1993
Silnik: aaz
Paliwo: ON
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez seba650 » 14 sty 2013, o 23:11

Ja też bluźniłem ze się nie otwiera, przegoniłem bestie i działa :) Termostat marki Vernet.
seba650
Badacz tematu
 
Posty: 227
Dołączył(a): 26 lis 2012, o 22:42
Lokalizacja: SKIERNIEWICE

Postprzez mkkay » 15 sty 2013, o 16:15

nie wiem czy to przez termostat ale zaraz po zapaleniu silnika pracuje nierówno jak by nie na wszystkie gary i jak mu dam gazu to jak by nie miał mocy i zakopci na biało, ale po minucie to wszystko ustaje i zachowuje się normalnie,
mam nadzieje ze nie przegrzałem silnika, już nie wiem co z tym zrobić, chyba wsadze stary termostat.
moja biała strzała- http://www.golf3.pl/topics2/biala-strza ... t50990.htm


Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Avatar użytkownika
mkkay
Members
 
Posty: 684
Dołączył(a): 16 paź 2012, o 21:31
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Postprzez slawek5t » 15 sty 2013, o 20:43

Któraś świeca spalona/ pompa/ kompresja
Mój golfik ;)
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez alt_ » 15 sty 2013, o 21:13

Świeca, Panie, świeca. Mój też to ma, tuż po odpaleniu chodzi nierówno, jakby nie dopalał na jednym garnuszku. Wystarczy delikatnie przygazować i załapuje. Znaczy - jedna świeca nie grzeje. Nie mam kiedy wymienić...
Avatar użytkownika
alt_
Czytacz
 
Posty: 50
Dołączył(a): 24 gru 2012, o 03:22
Lokalizacja: Świdnica

Postprzez mkkay » 15 sty 2013, o 22:23

no dobra,świeca do wymiany a co z kopceniem po takim dodaniu gazu żeby równo chodził? tylko wtedy tak się dzieje zakopci na niebiesko biały kolor
moja biała strzała- http://www.golf3.pl/topics2/biala-strza ... t50990.htm


Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
Avatar użytkownika
mkkay
Members
 
Posty: 684
Dołączył(a): 16 paź 2012, o 21:31
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Postprzez marcinkazimierz » 15 sty 2013, o 22:46

jak ja zapomne zagrzac combo (a trzeba grzac przy wyzszych temp niz golf) to tez ladna niebiesko-biala chmure zostawia
marcinkazimierz
Gaduła
 
Posty: 530
Dołączył(a): 27 kwi 2012, o 20:54
Lokalizacja: Lublin

Poprzednia stronaNastępna strona




Powrót do Układ chłodzenia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości