mój AFN wyrzuca płyn chłodniczy , GOlF 3 pomocy!!

Wszystko o układzie chłodzenia.

Moderator: Moderator

Postprzez misiek13131 » 29 cze 2014, o 22:47

może najpierw sprawdzę ciśnienie na układzie coo? ile ma być bar?
Avatar użytkownika
misiek13131
Czytacz
 
Posty: 82
Dołączył(a): 1 lis 2013, o 21:58
Lokalizacja: Gorlice, małopolska

 

Postprzez czayen » 29 cze 2014, o 23:30

Daj sobie spokój ze sprawdzaniem. Ściągaj głowicę i wymieniaj uszczelkę. Zobaczysz, że problemy ustąpią. Przy okazji planowania głowicy warto od razu sprawdzić ją całą i ewentualnie powymieniać co trzeba.
czayen
Berbeć
 
Posty: 1
Dołączył(a): 4 lut 2010, o 18:48
Lokalizacja: Ostrów Wlkp

Postprzez łukasz1983 » 30 cze 2014, o 15:00

misiek13131 napisał(a):może najpierw sprawdzę ciśnienie na układzie coo? ile ma być bar?
Około 0,5 bara na zimnym,i coś koło 1 bara na ciepłym,a takie ciśnienie nie ma prawa wyrzucać płynu.
Ostatnio edytowano 30 cze 2014, o 19:04 przez łukasz1983, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
łukasz1983
Members
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 16:40
Lokalizacja: RKR
Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez misiek13131 » 30 cze 2014, o 16:26

u mnie za zimnym jest poł bara a na 90 stopni od 1 do 1,5 bar
Avatar użytkownika
misiek13131
Czytacz
 
Posty: 82
Dołączył(a): 1 lis 2013, o 21:58
Lokalizacja: Gorlice, małopolska

Postprzez łukasz1983 » 30 cze 2014, o 19:24

misiek13131, Zrób prosty test.Odpal zimne auto i przejedź się,zanim wskazówka temp. dojdzie do 70*C, zatrzymaj się,odkręć korek,jak płyn wyrzuci to UPG.
Avatar użytkownika
łukasz1983
Members
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 16:40
Lokalizacja: RKR
Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez misiek13131 » 1 lip 2014, o 17:13

zrobiłem ten test, po odkręceniu korka trochę wody wyleciało razem z ciśnieniem i tyle.. zrobiłem coś innego jeszcze- odkręciłem korek i przygazowałem parę razy. podczas spadania z wysokich obotów na niskie wodę wyrzucało
Avatar użytkownika
misiek13131
Czytacz
 
Posty: 82
Dołączył(a): 1 lis 2013, o 21:58
Lokalizacja: Gorlice, małopolska

Postprzez Radi » 1 lip 2014, o 20:00

Temat nizej masz ten sam objaw tyle ze w VR6 kolega wymienił juz prawie wszystkie cześći na nowe a wina i tak była po stronie uszczelki/głowicy. Także ja obstawiam uszczelkę.
Avatar użytkownika
Radi
Members
 
Posty: 2831
Dołączył(a): 16 lut 2009, o 12:15
Lokalizacja: GKA
Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez łukasz1983 » 1 lip 2014, o 20:59

misiek13131, UPG
Avatar użytkownika
łukasz1983
Members
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 16:40
Lokalizacja: RKR
Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez misiek13131 » 1 lip 2014, o 22:44

wentylatory sie nie załączają, muszę wymienić czujnik i wtedy sprawdzę. jak narazie po wymianie zbiorniczka jest niecały 1 bar ciśnienia jest przy 90 stopniach wiec nie wiem czy to UPG

[ Dodano: 2014-07-09, 23:23 ]
zrobione, jednak uszczelka :) dzięki za porady :)
Avatar użytkownika
misiek13131
Czytacz
 
Posty: 82
Dołączył(a): 1 lis 2013, o 21:58
Lokalizacja: Gorlice, małopolska

Poprzednia strona




Powrót do Układ chłodzenia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości