Dziwne zachowanie wskazówki temperatury

Wszystko o układzie chłodzenia.

Moderator: Moderator

Postprzez Opik » 21 sty 2015, o 22:03

soniak87, przecież napisałem:

Przede wszystkim jeżeli masz takie objawy (wkazówka pokazuje coraz mniejszą wartość zamiast 90) to sprawdź czujnik. Zmierz oporność na pinach 1 i 3 a później 2 i 4. Pierwsza para odpowiada za wskazanie do komputera (jak bardzo bogata ma być mieszanka itp), a druga na licznik i jej wartość powinna wynosić mniej więcej połowę pierwszej.

Czyli jeśli na pinach 1 i 3 jest 200-290 Om (co odpowiada temperaturze płynu równej 90 stopni) to na pinach 2 i 4 powinno być ok 100-145 Om.



Obrazek
Avatar użytkownika
Opik
Members
 
Posty: 7058
Dołączył(a): 28 lis 2011, o 22:22
Lokalizacja: Lublin
Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

 

Postprzez soniak87 » 25 sty 2015, o 16:26

czujnik wymieniony wskazówka znowu działa tylko na paliwie teraz nie jedzie w miejscu obroty są a podczas jazdy dusi szarpie zwalnia
soniak87
Czytacz
 
Posty: 44
Dołączył(a): 1 lis 2013, o 18:33
Lokalizacja: Głogów Małopolski

Postprzez łukasz1983 » 25 sty 2015, o 17:55

soniak87, Zrób reset ECU.
Avatar użytkownika
łukasz1983
Members
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 16:40
Lokalizacja: RKR
Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez soniak87 » 25 sty 2015, o 21:08

Robiłem odpinając klemy nic to nie dało.
soniak87
Czytacz
 
Posty: 44
Dołączył(a): 1 lis 2013, o 18:33
Lokalizacja: Głogów Małopolski

Poprzednia strona




Powrót do Układ chłodzenia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości