Jakie lampy dobrze świecące i halogeny pasujące? :D

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Postprzez Ardius » 12 mar 2014, o 22:56

ZKW miałem i powiem, że śmiało można było na nich samych jeździć. ;)

[ Dodano: 2014-03-12, 21:59 ]
FK? Sorry, ale nie siedzę w temacie oznaczeń :/

[ Dodano: 2014-03-12, 22:05 ]
BTW, na razie temat wymiany lamp wstrzymuję do odwołania. Chcę wypróbować instalację na przekaźnikach. Muszę tylko zakupić wtyczki i gniazda do lamp, żeby to porządnie wykonać.

Ale jeśli chodzi o halogeny, to czekam na opinie. Są w planie do kupienia na 100%, tylko wolę zebrać informacje o nich, żeby nie wtopić w jakieś gówno.

Ogólnie wyjaśniam, że nie chodzi mi o wygląd, a bardziej o jakość świecenia. Taki już jestem, że wolę żeby źle wyglądały, ale żebym widział jak najwięcej, a nie żeby wyglądały zaj....... a gówno świeciły :P pozdrawiam tych, którzy zaraz mnie za to zlinczują tutaj :)
Kto pyta - nie błądzi, a wielu ludzi błądzi...
Ardius
Czytacz
 
Posty: 95
Dołączył(a): 29 mar 2012, o 19:43
Lokalizacja: Kamienna Góra

 

Postprzez Opik » 12 mar 2014, o 23:19

FK - taka firma ;)

kwestia jaki styl chcesz osiągnąć, ZKW pasują do projektorów np bo są takie bardziej "oldschoolowe", ja mam te które wybrałem bo bardziej mi pasują z wyglądu. No i ja lubię "długie" kierunki, co niektórym zupełnie nie odpowiada

http://www.mapet-tuning.com/sklep/kieru ... t4ksjgigj1 mam ten zestaw, jak chcesz to porobię w nocy jakieś fotki jak świecą ;)
Avatar użytkownika
Opik
Members
 
Posty: 7058
Dołączył(a): 28 lis 2011, o 22:22
Lokalizacja: Lublin
Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Ardius » 12 mar 2014, o 23:35

I powiadasz Opik, że te halogeny tak dobrze świecą, tak? Hmmm..... chcę to zobaczyć. Byłbym wdzięczny za fotki. Ty masz też lampy InPro założone u siebie?
Kto pyta - nie błądzi, a wielu ludzi błądzi...
Ardius
Czytacz
 
Posty: 95
Dołączył(a): 29 mar 2012, o 19:43
Lokalizacja: Kamienna Góra

Postprzez Opik » 12 mar 2014, o 23:44

przecież pisałem wyżej co mam jako główne, wystarczy czytać uważnie ;) ori Hella ala mkIV, od lata w smokedzie
nie chce mi się wychodzić już z domu więc jutro zrobię wieczorem jak nie zapomnę
Avatar użytkownika
Opik
Members
 
Posty: 7058
Dołączył(a): 28 lis 2011, o 22:22
Lokalizacja: Lublin
Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Ardius » 12 mar 2014, o 23:50

Oj tam, oj tam ;) Dobra, to czekam na jutro.

Czekam dalej na opinie od innych. BTW, gdzie szukać najlepiej? Portale aukcyjne czy lepiej na szrotach/na własne oczy?
Kto pyta - nie błądzi, a wielu ludzi błądzi...
Ardius
Czytacz
 
Posty: 95
Dołączył(a): 29 mar 2012, o 19:43
Lokalizacja: Kamienna Góra

Postprzez strzelu » 13 mar 2014, o 07:36

to może ja na temat lamp się wypowiem. Też mam ala mk4 w smokedzie.
Do tego przekaźniki i tungsramy +90%. Lampy ustawione na stacji.

W rodzinie jest drugi mk3 który dostał ori h1+h1 ze zwykłymi osramami ode mnie, bez przekaźników. Różnica mega, kolosalnie wielka.

U mnie światło rozlewa się od pobocza do pobocza i jest białe :). Na h1+h1 nie jest źle, ale lampy nie dają tak szeroko no i światło jest źółte.

Minus jest taki, że ludzie mi zaczęli mrugać, żebym zgasił te długie światła,
natomiast gdybym ja odpalił długie to by im oczy z orbit wyrwało :)
strzelu
Badacz tematu
 
Posty: 190
Dołączył(a): 19 kwi 2008, o 11:55
Lokalizacja: Lublin

Postprzez danielson10 » 14 mar 2014, o 01:27

tak sie sklada ze mam na sprzedaz hella celis, nie wiem czy najlepsze ale jedne z najlepiej swiecacych lamp do mk3. w razie zainteresowania pw :)
VRsześć i nie masz co jeść
Avatar użytkownika
danielson10
Czytacz
 
Posty: 64
Dołączył(a): 4 gru 2010, o 04:36
Lokalizacja: Oświęcim

Postprzez Ardius » 16 mar 2014, o 17:51

a'la MK4?
Kto pyta - nie błądzi, a wielu ludzi błądzi...
Ardius
Czytacz
 
Posty: 95
Dołączył(a): 29 mar 2012, o 19:43
Lokalizacja: Kamienna Góra

Postprzez Grzesiek2507 » 16 mar 2014, o 19:46

Ardius, jak Ty wszystko mylisz.

Tak wyglada celis:
Obrazek
Avatar użytkownika
Grzesiek2507
Members
 
Posty: 3684
Dołączył(a): 4 mar 2012, o 15:12
Lokalizacja: Izbica Kujawska

Postprzez Ardius » 16 mar 2014, o 20:29

Grzesiek2507 napisał(a):Ardius, jak Ty wszystko mylisz.


Kolego może nie wiesz, ale są też Celisy MK4, ale nie będę się kłócił czy pasują do MK3, bo nie miałem ich nigdy w rękach.

A tak się składa,że mam Celisy dla MK3 aktualnie założone.
Kto pyta - nie błądzi, a wielu ludzi błądzi...
Ardius
Czytacz
 
Posty: 95
Dołączył(a): 29 mar 2012, o 19:43
Lokalizacja: Kamienna Góra

Poprzednia stronaNastępna strona




Powrót do Stylizacja

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości