Gasnący silnik

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez Artur G » 14 cze 2014, o 14:49

Witam. U mnie nie dawno wymieniono uszczelke pod przepustnica bo ta co była sparciała i lewe powietrze lapało. Tez miałem problem z obrotami i czasem gasł. Po wymianie jest dobrze.
Artur
Artur G
Czytacz
 
Posty: 100
Dołączył(a): 22 cze 2011, o 21:00
Lokalizacja: małopolska

 

Postprzez ci-nek » 18 cze 2014, o 01:17

Mi jak padł czujnik halla to też wymieniłem na jakąś chińszczyzne za 100zł. Kasa wywalona w błoto - polecam zakupuenie BOSHa. Dopiero to rozwiazało mój problem z hallem.

Gaśnie Ci tylko na LPG, czy też na PB? JEżeli tylko na LPG, to trzeba by było zająć sie jego prawidłową regulacją. Polecam kupienie kabelka do sterownika LPG, odnalezienie instrukcji w necie jak zrobic regulacje i ją przeprowadzić. Jadąc do gaziarza stracisz kupe kasy i nie masz pewnosci ze zrobi to dobrze....

Mówię z mojego doswiadczenia.
Avatar użytkownika
ci-nek
Gaduła
 
Posty: 738
Dołączył(a): 15 maja 2011, o 22:05
Lokalizacja: Białystok/Warszawa

Postprzez walter5 » 1 lip 2014, o 21:40

witam panowie dziś kupiłem oryginalnego halla made in bosch za 240 zł i... i nic gaśnie dalej nawet gorzej złapie temp. 90 stopni zejdzie do min. obrotów 650 pochodzi chwile i momentalnie gaśnie, odpale 10 sek. może pochodzi i zaś gaśnie już nie mam sił do tego auta nic halla oddam i tyle może inna przepustnice założe tzn. oddam halla i kupie przepustnice bo już brak mi pomysłów aczkolwiek watpie by przepustnica takie jaja robiła. lpg i pb to samo.
walter5
Czytacz
 
Posty: 65
Dołączył(a): 11 kwi 2013, o 16:18
Lokalizacja: M-ce

Postprzez ci-nek » 1 lip 2014, o 22:42

diagnostyka w serwisie BOSH kosztuje 160zł... myślę ze w tym przypadku warto sie nad tym zastanowić, zanim zwrócisz halla (nie wiem czy wgl przyjmą Ci zwrot)

mi taka diagnostyka pomogła, za kolejne 60zł wyregulowali mi auto i prześcili styki i auto zaczeło dobrze chodzić (po wymianie halla)
Avatar użytkownika
ci-nek
Gaduła
 
Posty: 738
Dołączył(a): 15 maja 2011, o 22:05
Lokalizacja: Białystok/Warszawa

Postprzez k-m-r1 » 2 lip 2014, o 17:00

walter5, podepnij vag odczytaj błędy

zakładam żę będą to bład adaptacji lub bład mieszanki
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
Avatar użytkownika
k-m-r1
Weteran
 
Posty: 2080
Dołączył(a): 24 sie 2008, o 18:48
Lokalizacja: OOL DW Praszka Wrocław

DO ZAMKNIĘCIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Postprzez walter5 » 2 lip 2014, o 18:12

ci-nek napisał(a):diagnostyka w serwisie BOSH kosztuje 160zł... myślę ze w tym przypadku warto sie nad tym zastanowić, zanim zwrócisz halla (nie wiem czy wgl przyjmą Ci zwrot)

mi taka diagnostyka pomogła, za kolejne 60zł wyregulowali mi auto i prześcili styki i auto zaczeło dobrze chodzić (po wymianie halla)


w sklepie internetowym jest 10 dni na zwrot wiec powinni przyjąć, vaga podpinałem bez błędów i tu jest ból bo nie wiadomo o co mu chodzi... a jak myślicie przepustnica może robić takie jaja?? kurde odkąd zgasł mi po zakupie rok temu tak do tej pory mam po komfortowej jeździe w "" wtedy wymieniłem cewke , kable, świece, kopułke, aparat przepustnice vdo używke bo na starej błąd wywalał i czujnik temp. w tym roku aparat, czujnik halla tak do tej pory nie wiem co z nim jest. Czemu nagle zgaśnie już nie mam pomysłów nic nie szarpie nic mu się nie dzieje tylko zejdzie po rozgrzaniu na min. obroty i kapa myślę może żeby się cofać założyć stare świece nkg te nowe mam boschki może kable przemienie ale czy przez to by gasł nagle... odpinałem także kable z czujnika temp. z sondy bez zmian :/

[ Dodano: 2014-07-07, 16:19 ]
dziś wymieniłem przepustnice bez zmian...

[ Dodano: 2014-07-19, 10:04 ]
witam niestety nic się nie zmieniło od tamtej pory byłem także u elektryka ale gość z raczej dość kiepski bo powiedział że żle jest zrobiona adaptacja i mam nie robić vagiem tylko odłączyć kleme ale mniejsza z tym jedynie co stwierdził że są zawirowania powietrza i brakuje mi rury od kolektora wydechowego do filtra zakupiłem ale nic to nie dało wrzucam filmik może ktoś ma jeszcze jakąś rade co sprawdzić co ustawić jak nie to jedynie podkręce na lince mu na 800 i zobaczymy czy coś to da...


yotbe AEE

[ Dodano: 2014-07-20, 11:26 ]
Witam po raz kolejny temat do zamknięcia. Zapłon przestawiony powodował że na biegu jałowym gasnął, przy skręcaniu, po wciśnięciu sprzęgła momentalnie gasnął. Także jak się puściło nawiew czy załączał się wiatrak albo światłą zaświecało(tutaj był duży spadek obrotów). To informacja dla ludzi którzy walczą z AEE i pewnie wymienili pół silnika jak ja jedyny + tego że części nowe i orginalne przy - budżecie. Szerokiej drogi panowie... Dziękuje wszystkim za pomoc Wink a najgorsze to panowie że nie wierze że jak wcisnę sprzęgło czy jak parkuje to mi nie gaśnie tyle czasu walczyć a tu najważniejszy czynnik zapłon hehe ;-)
walter5
Czytacz
 
Posty: 65
Dołączył(a): 11 kwi 2013, o 16:18
Lokalizacja: M-ce

Poprzednia strona




Powrót do Silniki benzynowe (LPG)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości