Rdza , prosze o pomoc

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez adrian2212 » 12 mar 2014, o 19:34

musze odświeżyc temat
patrząc na twoje zdjęcie Opik u mnie jest identyczna w tej chwili sytuacja

czy te reperaturki moge wstawić sam ? czy koniecznie jest oddanie samochodu do warsztatu, nie mam za bardzo na to czasu

a moze moge kupić coś innego co zakryje ten błotnik?
adrian2212
Czytacz
 
Posty: 22
Dołączył(a): 31 lip 2013, o 16:54
Lokalizacja: Olsztyn

 

Postprzez Opik » 12 mar 2014, o 20:10

Jak masz pojęcie o spawaniu tak cienkiej blachy to możesz to zrobić sam, nikt Ci nie zabroni...
Możesz pobawić się i ulepić takie coś z żywicy jak ja zrobiłem żeby przez miesiąc dziura nie straszyła. Ew jeszcze większa prowizora - kawałek blachy na wkręty i przykryć to np naklejką. Ale to paździerz moim zdaniem, wymiana tak czy tak Cię nie ominie
Avatar użytkownika
Opik
Members
 
Posty: 7058
Dołączył(a): 28 lis 2011, o 22:22
Lokalizacja: Lublin
Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez fuqet1 » 12 mar 2014, o 20:16

adrian2212 napisał(a):czy te reperaturki moge wstawić sam ? czy koniecznie jest oddanie samochodu do warsztatu, nie mam za bardzo na to czasu

Jeśli posiadasz trochę zdolności manualnych chęci no i sprzętu typu spawarka i kompresor to zrobisz to sam
adrian2212 napisał(a):a moze moge kupić coś innego co zakryje ten błotnik?

Jak tego nie zrobisz to i tak zgnije ci błotnik do końca , a sierpów nie polecam bo pod nimi lubi wilgoć się zbierać no i w konsekwencji znowu to samo się zrobi

[ Dodano: 2014-03-12, 19:20 ]
Opik napisał(a):Ew jeszcze większa prowizora - kawałek blachy na wkręty i przykryć to np naklejką.

To dopiero technika kosmiczna :lol:
Jak się zabierać do roboty to porządnie :cisza:
Avatar użytkownika
fuqet1
Badacz tematu
 
Posty: 203
Dołączył(a): 30 maja 2011, o 21:41
Lokalizacja: Przasnysz
Rocznik: 94
Silnik: 1400 ABD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez adrian2212 » 14 mar 2014, o 14:22

Opik napisał(a):Jak masz pojęcie o spawaniu tak cienkiej blachy to możesz to zrobić sam, nikt Ci nie zabroni...
Możesz pobawić się i ulepić takie coś z żywicy jak ja zrobiłem żeby przez miesiąc dziura nie straszyła. Ew jeszcze większa prowizora - kawałek blachy na wkręty i przykryć to np naklejką. Ale to paździerz moim zdaniem, wymiana tak czy tak Cię nie ominie




"takie coś" czyli co :D?

a sierpami przykryje ten błotnik czy nie ?
adrian2212
Czytacz
 
Posty: 22
Dołączył(a): 31 lip 2013, o 16:54
Lokalizacja: Olsztyn

Postprzez Opik » 14 mar 2014, o 19:45

zobacz sobie u mnie w temacie, masz na pierwszej stronie wszystko ;)
sierpami możesz przykryć zdrową blachę ale nie rudą, bo zeżre 3 razy szybciej niż jakbyś nic nie robił
Avatar użytkownika
Opik
Members
 
Posty: 7058
Dołączył(a): 28 lis 2011, o 22:22
Lokalizacja: Lublin
Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez fuqet1 » 14 mar 2014, o 20:23

Opik napisał(a):sierpami możesz przykryć zdrową blachę ale nie rudą, bo zeżre 3 razy szybciej niż jakbyś nic nie robił


Polać mu bo dobrze gada :D
jak nic z tym nie zrobisz i jak założysz sierpy to po kilku miesiącach zostanie ci kupienie nowego błotnika :-(
Avatar użytkownika
fuqet1
Badacz tematu
 
Posty: 203
Dołączył(a): 30 maja 2011, o 21:41
Lokalizacja: Przasnysz
Rocznik: 94
Silnik: 1400 ABD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

tylna klapa rdzewieje

Postprzez Andy » 30 mar 2014, o 20:01

Jest smuteczek. Tylna klapa pod szybą rdzewieje. Czy to koniec klapy, czy coś można robić? 2 ogniska rdzy na razie.
Pozdrawiam - Andy
Avatar użytkownika
Andy
Berbeć
 
Posty: 3
Dołączył(a): 30 mar 2014, o 19:38
Lokalizacja: Kędzierzyn - Koźle

Postprzez palio » 30 mar 2014, o 20:04

Jeszcze nie koniec jak masz ochotę to możesz się pobawić.
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3881
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Andy » 30 mar 2014, o 20:13

Nie wiem, czy potrafię. Tzn. papierem i na to farba, to się da. Tylko za miesiąc to samo jest.

[ Dodano: 2014-03-30, 19:14 ]
Albo klapsko do lakiernika zawlec...
Pozdrawiam - Andy
Avatar użytkownika
Andy
Berbeć
 
Posty: 3
Dołączył(a): 30 mar 2014, o 19:38
Lokalizacja: Kędzierzyn - Koźle

Postprzez Gesiu_15 » 30 mar 2014, o 20:18

zaprowadź klapę do lakernika , usunie ognisko korozji , zabezpieczy , podkład i pryśnie w kolor budy :-)
Ostatnio edytowano 30 mar 2014, o 20:27 przez Gesiu_15, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
Gesiu_15
Moderator Globalny
 
Posty: 3757
Dołączył(a): 14 kwi 2012, o 21:32
Lokalizacja: Kielce
Rocznik: 1994
Silnik: 2.0 2E GTI
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Poprzednia stronaNastępna strona




Powrót do Nadwozie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 15 gości