Progi

Wszystkie informacje o elementach nadwozia

Moderator: Moderator

Postprzez Thorsten » 1 mar 2015, o 21:08

golf 1.6 93r., :brawo:

dobra decyzja. o nadkola to się nie martw. Z czasem kupisz sobie reperaturkę, wspawasz i nie musisz go zaraz malować. Osobiście jak dla mnie lepszy widok elementu pomalowanego podkładem bo ktoś wspawał zdrowy fragment niż malowanie puchnącej rdzy.
Powodzenia kolego w działaniu.
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
Avatar użytkownika
Thorsten
Moderator Globalny
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 2 cze 2013, o 16:17
Lokalizacja: BKL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

 

Postprzez golf 1.6 93r. » 1 mar 2015, o 21:11

nom dzieki za dobre rady
golf 1.6 93r.
Czytacz
 
Posty: 99
Dołączył(a): 13 lut 2015, o 20:58
Lokalizacja: Częstochowa

Postprzez Golf Maniak » 1 mar 2015, o 22:06

golf 1.6 93r. napisał(a):http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/87536210c6ba67f4.html przebliz sobie troche z tylu kolo tylniego kola jest taka dziura. znaczy nie dziura tylko odpadlo kawalek nie nw jak to zalatac


Tylko kolego Tobie nie odpadła część progu tylko NADKOLA!.Ponadto na fotografiach widać wyrażnie że w Twoim golfie to nadkola kwalifikują sie do wymiany i wstawienia reperaturek :)
Golf Maniak
Members
 
Posty: 1164
Dołączył(a): 4 lis 2012, o 09:30
Lokalizacja: Sosnowiec
Rocznik: 1997
Silnik: 1595 AFT
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Banita95 » 2 mar 2015, o 01:53

golf 1.6 93r., Odkładaj kase i rób progi pianka montażowa to nic innego jak zastrzyk śmierci dla twojego auta ,a raczej jego blach pianka wciąga wilgoć a wtedy to już biedy się na robi lepiej odżałować tam czegoś i zrobić te progi niż później nie mieć progów + podłogi
Avatar użytkownika
Banita95
Members
 
Posty: 860
Dołączył(a): 3 lis 2013, o 00:34
Lokalizacja: Pasłęk
Rocznik: 99
Silnik: 2.3
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez WSZ » 5 mar 2015, o 20:22

Do skasowania.
Ostatnio edytowano 6 mar 2015, o 15:58 przez WSZ, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Avatar użytkownika
WSZ
Badacz tematu
 
Posty: 169
Dołączył(a): 14 mar 2011, o 09:53
Lokalizacja: Tomaszów Mazowiecki

Postprzez Banita95 » 5 mar 2015, o 20:38

WSZ, Napisz to jeszcze raz i tak żeby ktoś to wgl rozczytał ...
Avatar użytkownika
Banita95
Members
 
Posty: 860
Dołączył(a): 3 lis 2013, o 00:34
Lokalizacja: Pasłęk
Rocznik: 99
Silnik: 2.3
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez hanawald » 5 mar 2015, o 21:33

WSZ napisał(a):No to cyrk Wam powiem.
Panowie podajcie mi dlugosc ramienia kierowcy i pasazera jak jest u Was.
W takim razie skoro jest za dlugie to jest to pasazera?
Zamienione stronami?
A to z pasazera jest kierowcy?

Mialem kiedys wymieniana szybe...jest potrzeba odkrecenia ramion do jej wymiany?
nie rozumie twojego postu prosze o wytłumaczenie
Avatar użytkownika
hanawald
Members
 
Posty: 1461
Dołączył(a): 21 wrz 2012, o 15:17
Lokalizacja: dobrzyn nad wisłą CLI
Rocznik: 97
Silnik: 1.9 tdi
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Golf Maniak » 5 mar 2015, o 21:36

WSZ napisał(a):No to cyrk Wam powiem.
Panowie podajcie mi dlugosc ramienia kierowcy i pasazera jak jest u Was.
W takim razie skoro jest za dlugie to jest to pasazera?
Zamienione stronami?
A to z pasazera jest kierowcy?

Mialem kiedys wymieniana szybe...jest potrzeba odkrecenia ramion do jej wymiany?


Ogólnie to nie w temacie ten post :) ale wracając do tematu raczej powinneś mieć ściągnięte ramiona wycieraczek skoro miałeś wymienianą szybę czołową.Co do Twojego problemu to ja spróbowałbym odkręcić ramię wycieraczki i przesunąc na ząbku na mechaniżmie :) ps ramiona wycieraczek pasażera i kierowcy różnią się.
Golf Maniak
Members
 
Posty: 1164
Dołączył(a): 4 lis 2012, o 09:30
Lokalizacja: Sosnowiec
Rocznik: 1997
Silnik: 1595 AFT
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez bambo » 5 mar 2015, o 21:40

WSZ Zapraszam do Twojego tematu który założyłeś :)
Ten dotyczy progów !
Avatar użytkownika
bambo
Moderator Globalny
 
Posty: 649
Dołączył(a): 5 lut 2013, o 22:46
Lokalizacja: MysłoVWice
Rocznik: 98
Silnik: 1.8 20V AGN
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez WSZ » 6 mar 2015, o 16:01

Pisałem z telefonu i za szybko chyba otworzyłem temat, po czym wskoczył inny jak załadowała się cała strona.
Sorry.
Obrazek
Avatar użytkownika
WSZ
Badacz tematu
 
Posty: 169
Dołączył(a): 14 mar 2011, o 09:53
Lokalizacja: Tomaszów Mazowiecki

Poprzednia strona




Powrót do Nadwozie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 2 gości