Gdy mowie LPG to wiekszosc mowi Nie !!!

Rozmowy bez żadnych ograniczeń. ;)

Moderator: Moderator

Postprzez Opik » 22 maja 2013, o 22:31

Achtel napisał(a):bo gaz nie daje tyle mocy, a na BP jest większa moc i każdy chyba to potwierdzi :)


nieprawda :)
tylko trzeba mieć dobrą instalację i porządnie ją wyregulować. Mój na "prehistorycznym" Blosie objeżdża takie same dwójki jadące na pb, więc coś tu nie do końca Twoja teoria się spisuje
Avatar użytkownika
Opik
Members
 
Posty: 7058
Dołączył(a): 28 lis 2011, o 22:22
Lokalizacja: Lublin
Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

 

Postprzez Achtel » 22 maja 2013, o 22:40

Opik napisał(a):Achtel napisał/a:
bo gaz nie daje tyle mocy, a na BP jest większa moc i każdy chyba to potwierdzi


nieprawda
tylko trzeba mieć dobrą instalację i porządnie ją wyregulować. Mój na "prehistorycznym" Blosie objeżdża takie same dwójki jadące na pb, więc coś tu nie do końca Twoja teoria się spisuje


Może dlatego, że nigdy wcześniej nie jeździłem samochodem na gaz, a to mój pierwszy na gaz i wiem, że musze wyregulować go i zmienić filterek :D Jeśli sie pomyliłem to przepraszam, jednak myślałem, że tak to już jest :)
Avatar użytkownika
Achtel
Badacz tematu
 
Posty: 165
Dołączył(a): 15 lis 2012, o 16:27
Lokalizacja: NDM

Postprzez Opik » 22 maja 2013, o 23:39

Achtel, w wypadku starych albo źle wyregulowanych instalacji to oczywiste że na benzynie będzie lepiej szedł, winny jest mikserek który z dołu przelewa, a na górze niedomaga, a z jego konstrukcji po prostu nie da się wyciągnąć nic innego. Przy blosie który dostosowuje skład "na bieżąco" nie masz tego problemu, bo gazu zawsze dostaje tyle, ile potrzebuje, Nieważne czy to jałowiec, czy 7tys obr. O sekwencji nawet nie wspominam, bo te lepsze pozwalają na pewnego rodzaju "chip tuning" i jak znajdziesz dobrego ogarniacza tematu, to na takiej sekwencji autko będzie latało lepiej niż na pb
Avatar użytkownika
Opik
Members
 
Posty: 7058
Dołączył(a): 28 lis 2011, o 22:22
Lokalizacja: Lublin
Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Achtel » 22 maja 2013, o 23:53

Ja akurat nie mam sekwencji.. Ale musze poszukać dobrego Hitlera żeby mi ten gaz ustawił :) Bo jak jade przykładowo na benzynie i naciskach pedał gazu na full to wciska w siedzenia, a jak na gazie wcisne pedał w podłoge to tak sie dławi i trzeba po woli naciskać pedał i go rozpędzać.. Czasami mnie to denerwuje, ale myślałem, że to już tak jest z tymi gazami.. Musze kogoś poszukać dobrego kto by mi to ustawił :D
Avatar użytkownika
Achtel
Badacz tematu
 
Posty: 165
Dołączył(a): 15 lis 2012, o 16:27
Lokalizacja: NDM

Postprzez Nati712 » 23 maja 2013, o 00:43

u mnie z kolei jezdzi lepiej na gazie jak bezynie, zawsze mial taki zryw ze jak pisales wciskalo w siedzenia raz popsula mi sie plytka do gazu ta sterujaca, auto jezdzilo mi tak ociezale (oczywiscie zylam w niewiedzy ze jade na bezynie)glosno ryczalo az stanelo okazalo sie ze ciaglo bezyne i bak byl pusty, pojechalam do stacji z gazem i wymienili mi cala plytke jak przesiadlam sie znow na gaz to normalnie jak bym wsiadla w rakiete auto jak by bylo po prostu lzejsze od tamtej pory mam pelniutki bak bezyny i od ponad 3 miesiecy strzalka mi nie opadla zbyt wiele bo wole dotankowac gaz jak jechac na bezynie nie wiem co jest nie tak ale jak jest zle to ja wcale tego nie zamierzam naprawiac :D Tak ze widzisz Optik ja mam chyba przeregulowana bo zeby zwolnic lotu musze dac przycisk na pb a zeby polatac to na gazie, brat sie ciagle zali matce ze dogonic mnie nie moze a ja ciagle mam w domu litanie typu: Dziewczyno i po co robilas to prawojazdy lepiej jak bys go nie miala wcale:D"

[ Dodano: 2013-05-22, 23:54 ]
Ale mam pytakie: Jak sprawdzic jaka sie ma instalacje bo wy tak sypiecie tutaj generacjami sekwencjami i innymi terminami a ja moge powiedziec tylko tyle ze mam instalacje gazowa :D i do tego musi byc stara bo butli w kole nie mam tylko zajmuje mi pol bagaznika ( w poniedzialek bedzie juz wymieniona w miejsce kola zapasowego)
Avatar użytkownika
Nati712
Badacz tematu
 
Posty: 213
Dołączył(a): 16 kwi 2013, o 01:52
Lokalizacja: kłodzko, bystrzyca DKL

Postprzez Achtel » 23 maja 2013, o 12:46

Nati712 napisał(a):Jak sprawdzic jaka sie ma instalacje bo wy tak sypiecie tutaj generacjami sekwencjami i innymi terminami a ja moge powiedziec tylko tyle ze mam instalacje gazowa


Przy kupnie samochodu lub przy założeniu instalacji facet/babka powienien Ci dać homologacje i inne papiery gdzie jest napisane cena i takie tam i ja mam tam napisane jaką instalacje mam i jak sie nazywa :)
Avatar użytkownika
Achtel
Badacz tematu
 
Posty: 165
Dołączył(a): 15 lis 2012, o 16:27
Lokalizacja: NDM

Postprzez Opik » 23 maja 2013, o 13:45

Achtel napisał(a):
Nati712 napisał(a):Jak sprawdzic jaka sie ma instalacje bo wy tak sypiecie tutaj generacjami sekwencjami i innymi terminami a ja moge powiedziec tylko tyle ze mam instalacje gazowa


Przy kupnie samochodu lub przy założeniu instalacji facet/babka powienien Ci dać homologacje i inne papiery gdzie jest napisane cena i takie tam i ja mam tam napisane jaką instalacje mam i jak sie nazywa :)


ewentualnie otwórz maskę i zrób zdjęcie, to powiemy co tam masz u siebie

btw, Nati712, tam są cztery litery, O, P, I oraz K, nie ma nic więcej :P :hyhy:
Ostatnio edytowano 23 maja 2013, o 14:09 przez Opik, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
Opik
Members
 
Posty: 7058
Dołączył(a): 28 lis 2011, o 22:22
Lokalizacja: Lublin
Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Achtel » 23 maja 2013, o 14:03

Opik napisał(a):ewentualnie otwórz maskę i zrób zdjęcie, to powiemy co tam masz u siebie


Albo :D
Avatar użytkownika
Achtel
Badacz tematu
 
Posty: 165
Dołączył(a): 15 lis 2012, o 16:27
Lokalizacja: NDM

Postprzez Nati712 » 23 maja 2013, o 16:06

Oj przepraszam O P I K :D co do papierow jakies tam mam to pozerkam narazie auto stroi iczeka na dalsze przerobki sprzeglo zrobione jeszcze butla od gazu do wymiany bo skonczyla sie waznosc i cala tylna klapa ale moze dowiem sie z papierow co to za instalacja z moim golfem zobacze sie dopiero za miesiac
Avatar użytkownika
Nati712
Badacz tematu
 
Posty: 213
Dołączył(a): 16 kwi 2013, o 01:52
Lokalizacja: kłodzko, bystrzyca DKL

Postprzez Achtel » 24 maja 2013, o 23:53

Grzesiek2507 napisał(a):odpowiednia instalacja, dobry gazownik i bedzie latac az milo ;-)


Masz racje, ale takie coś można se założyć w najwyżej GTI, ale nie VR6 przecież Vr-ka jest po to by czuć te osiągi, a jak ktoś chce se polatać po taniości czyli na LPG to niech se założy w 1.4 albo 1.6, a nie psuje taki ładny okaz vr6. :D
Avatar użytkownika
Achtel
Badacz tematu
 
Posty: 165
Dołączył(a): 15 lis 2012, o 16:27
Lokalizacja: NDM

Poprzednia stronaNastępna strona




Powrót do Na luzie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości