Klimatyzacja manualna

Wszystko co związane z klimatyzacją i nawiewami w samochodzie Volkswagen Golf 3

Moderator: Moderator

klima POMOCY!!!!

Postprzez Adrianos11 » 27 kwi 2012, o 22:54

witam mam bardzo wilki problem mam nadzieje ze pomożecie mi go rozwiązać a wiec opowiem krótka historie tej klimy. Cala zimę nie było gazu w niej pojechałem na wiosnę nabić i nie włączał się agregat to okazało się ze pad czujnik ciśnienia klimy ok wymieniłem agregat włączał się ale nie chłodził dopiero przy 4 tys obrotów to kopiłem taki sam i dziś go wymieniłem, klima nabita i chłodzi ale nie zawsze bo np; stoję w korku to klima chwile pochodzi i się wyłącza ja dale stoję i nie minie minuta spadną obroty aż zatrzęsie autem i zaczyna chłodzi czego to możne być wina POMOCY !!!!!! A jak jadę :zalamany: i mam te 2 tys obrotów to chodzi elegancko
Avatar użytkownika
Adrianos11
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 26 lut 2012, o 10:38
Lokalizacja: mikołów

klima POMOCY!!!!

 

Postprzez czarli » 29 kwi 2012, o 22:18

witam klima może nie dzialac z takiego względu ponieważ może byc za duzy dystans na sprzęgle kompresora klimy 2 tamten kompresor wczesniejszy mugł byc zatarty i trzeba robic plukanie układu i wymiana kompresora na drugi i wymiana osuszacza 3nie działają wentylatory po klimie lub nie ma 2 biegu wentylatora po klimie pozdrawiam :)
czarli
Czytacz
 
Posty: 21
Dołączył(a): 12 lis 2011, o 00:18
Lokalizacja: Wolomin

Postprzez Adrianos11 » 30 kwi 2012, o 22:46

Ale jak jadę to wszystko elegancko chodzi tylko jak w korku stoję lub na światłach to od razu się wyłącza jak ruszę i jest te przynajmniej 2 tys obrotów to chodzi bez zarzutu. miał ktoś takie coś ?
Avatar użytkownika
Adrianos11
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 26 lut 2012, o 10:38
Lokalizacja: mikołów

Postprzez czarli » 1 maja 2012, o 07:20

to mogą byc wentylatory bo rośnie ciśnienie w układzie klimatyzacji i przestaje chłodzic dla tego tobie i trzeba sprawdzic czujnik ciśnienia niskiego i wysokiego
czarli
Czytacz
 
Posty: 21
Dołączył(a): 12 lis 2011, o 00:18
Lokalizacja: Wolomin

klimatyzacja manulalna obieg

Postprzez simson233 » 10 cze 2013, o 23:18

witam panowie nie dawno zalozyłem klimatyzacje (jeszcze nie nabita ) na dniach bede ja nabijał wszyatkie kable podlaczyłem podcisnienie podlaczyłem ale wlasnie cos jest z tym obiegiem guzik sie nie swieci i nic nie przelacza co moze byc nie tak
simson233
Czytacz
 
Posty: 118
Dołączył(a): 26 wrz 2012, o 22:15
Lokalizacja: jeziorany

Postprzez pablomed » 13 cze 2013, o 08:50

nie wiemy czy nie zrobiłeś jakiegoś błędu w montażu, przeciez potencjalnie jest dużo miejsc gdzie mogłeś coś źle zmontować, a jak chcesz żeby się przełączało i co skoro nie masz nabitej klimy to nie rozumiem, bez środka chłodzącego pod odpowiednim ciśnieniem spręzarka się nie włączy.
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez simson233 » 14 cze 2013, o 16:56

ale co ma wspólnego nabicie mi chodzi o obieg wszystko dobrze jest podlaczone tylko wlasnie nie ma jednego kabla podlaczonego do komputera
simson233
Czytacz
 
Posty: 118
Dołączył(a): 26 wrz 2012, o 22:15
Lokalizacja: jeziorany

Postprzez marbino88 » 30 cze 2013, o 14:04

kabelek a raczej dwa kabelki podłancza się do sterownika silnika ,jeśli orginalnie w aucie nie było klimy to w wtyczce do sterownika tez nie ma kabli ,ja sobie je dorobiłem i podłączyłem pod sterownik,jaki masz silnik u mnie jest agg jak chcesz to moge ci podesłać fajne schematy z opisem i kolorami kabli,a jeśli chodzi o obieg zamknięty to przycisk na konsoli załancza tylko napiecie na elektrozawór który musisz sobie załatwić obojętnie jaki, ja mam taki od tórbospreżarki z jakiegoś dizla, do tego zaworu podpinasz węże z podciśnieniem z kolektora ssącego i klimy, i właśnie to podciśnienie steruje klapą obiegu zamkniętego. na przycisku lampka ci się nie świeci bo masz spalona żarówkę albo nie podłączyłeś napiecia na ten przełącznik.pozdro
marbino88
Berbeć
 
Posty: 11
Dołączył(a): 17 mar 2011, o 13:39
Lokalizacja: Rybnik

Postprzez simson233 » 2 lip 2013, o 00:21

podcisnienie podlaczyłem bezposrednio z tej beczki tam gdzie jest se podcisnien pod blotnikiem z tego przewodu
simson233
Czytacz
 
Posty: 118
Dołączył(a): 26 wrz 2012, o 22:15
Lokalizacja: jeziorany

Postprzez pablomed » 3 lip 2013, o 09:29

simson233, przeciez podciśnienia niema w zbiorniku w nadkolu od tak z nikąd, podciśnienie bierze się z króćća na wężu do serwa - jest tam jedno wyjscie zaślepione, zreszta opisłaem właśnie na drugim forum skąd ewentualnie elektózawór załatwić zerknij.
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Poprzednia stronaNastępna strona




Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości