VAG

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez palio » 11 maja 2014, o 20:12

Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3881
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

 

Postprzez snowfox » 30 cze 2014, o 13:12

SZANOWNI FORUMOWICZE KOLEDZY I KOLEŻANKI
PROSZĘ O POMOC

POTRZEBUJE PODŁACZYĆ SIE PDO VAG

sprawdzić i usunąć błędy

Mile widziane osoby ze Śląska (Katowice, Mysłowice, Jaworzno, DG, Będzin, Sosnowiec, Czeladź, Sławków) gdyż jestem w stanie podjechać w momencie

czy ktoś jest mi w stanie pomóc? Piwko gwarantowane :ok:
snowfox
Czytacz
 
Posty: 81
Dołączył(a): 12 wrz 2013, o 09:28
Lokalizacja: Sosnowiec

Postprzez Fifok1602 » 2 lip 2014, o 13:07

Witam Panowie:)otóż mam problem,mam kabel obd1 ,chciałem podłączyć go pod gniazdo lecz go nie ma poprzedni właściciel wyciął ta wiązkę ,zostało tylko plastikowe złącze obd1 z lini k i L i zasilanie (biała i czarną wtyczka)bez przewodów.No więc chciałbym się wpiąc pod piny ecu,i może coś by z tego było. Może ktoś już tak robił?SAMOCHÓD TO GOLF 3 1.8AAM 1992ROK
Damian
Fifok1602
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 5 cze 2014, o 01:19
Lokalizacja: Tuliglowy

Postprzez Fifok1602 » 4 lip 2014, o 19:20

Witaj kolego Speckom.Właśnie też doszłem do tego wniosku że nic z tego.kolego czytałem też na forum że przez kody to tylko golfy 2.można było robić.kolego może pomógłbyś mi i opisał co i jak mam zrobić by odczytać kody ?pozdrawiam
Damian
Fifok1602
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 5 cze 2014, o 01:19
Lokalizacja: Tuliglowy

Postprzez Fifok1602 » 7 lip 2014, o 01:33

Ok:)z biegiem czasu coś wymysłe.temat zamykam .POZDRAWIAM
Damian
Fifok1602
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 5 cze 2014, o 01:19
Lokalizacja: Tuliglowy

Vag

Postprzez puma » 13 lip 2014, o 22:04

Jaki Vag polecacie. Dopiero zaczynam zabawę z Vagiem dlatego kompletnie nie wiem co kupić . Koszt do 100zł ,ale jak będzie tanszy to lepiej dla mnie. Muszę ustawić zapłon i sprawdzić elektronikę silnika, wtryski itd. Proszę o oferty z allegro.
Myślałem nad tym
http://allegro.pl/vag-kkl-najnowsza-wer ... 12271.html

[ Dodano: 2014-07-14, 19:00 ]
To samo
http://allegro.pl/interfejs-vag-usb-kkl ... 81395.html
puma i wszystko jasne;)
Avatar użytkownika
puma
Badacz tematu
 
Posty: 182
Dołączył(a): 31 sty 2008, o 15:59
Lokalizacja: Dolnośląskie
Rocznik: 1994
Silnik: 1.6 ABU
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez gello1 » 13 lip 2014, o 23:00

Avatar użytkownika
gello1
Gaduła
 
Posty: 720
Dołączył(a): 31 sie 2009, o 15:51
Lokalizacja: LKS

Postprzez lukasrsv » 13 sty 2015, o 21:44

Mam pytanie, czy jest możliwość podniesienia obrotów biegu jałowego za pomocą programu VAG COM w silniku 1.4 aex ?
Avatar użytkownika
lukasrsv
Czytacz
 
Posty: 115
Dołączył(a): 21 lis 2012, o 20:54
Lokalizacja: POLSKA_POŁUDNIE

Postprzez DavidSkarski » 31 sty 2015, o 14:45

witam. mam pytanie odnośnie gniazda obd 1. u mnie jest tylko biała kostka a czarną ktoś musiał wyciąć bo jej nigdzie niema. zasilanie musze z ecu wziąć czy obojętne skąd byleby był + i - ? golf mk3 1.8 ABS wersja GT special 1993r
DavidSkarski
Berbeć
 
Posty: 2
Dołączył(a): 7 gru 2014, o 14:44
Lokalizacja: Sieklówka

Re:

Postprzez maqs57 » 2 wrz 2015, o 07:39

tak
weś sobie PLUS i MINUS skąd chcesz tylko pamiętaj jak vag'a podłączyć żeby stacyjkę przekręcić żeby na ECU też był prąd:)

DavidSkarski napisał(a):witam. mam pytanie odnośnie gniazda obd 1. u mnie jest tylko biała kostka a czarną ktoś musiał wyciąć bo jej nigdzie niema. zasilanie musze z ecu wziąć czy obojętne skąd byleby był + i - ? golf mk3 1.8 ABS wersja GT special 1993r
maqs57
Czytacz
 
Posty: 29
Dołączył(a): 8 cze 2013, o 23:45
Lokalizacja: legnica
Silnik: abf+
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Poprzednia stronaNastępna strona




Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości