VAG

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez palio » 29 kwi 2013, o 14:57

Paweu_mk3, ostatnie 2 linki nie działają.

Do czego mają służyć kable i do jakiego programu? jakie auto chcesz diagnozować?
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3881
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

 

Postprzez Paweu » 29 kwi 2013, o 19:35

palio45 napisał(a):Paweu_mk3, ostatnie 2 linki nie działają.


Dejm... :zdegustowany:

Podrzucam działające.

http://allegro.pl/najlepszy-interfejs-u ... 58417.html

http://allegro.pl/interfejs-vag-kkl-na- ... 67268.html

palio45 napisał(a):Do czego mają służyć kable i do jakiego programu?


Kabel miałby mi posłużyć do ogólnej diagnostyki... odczytywania błędów itp. A co do programów to mam Polskiego Vaga 4.9 , Vag-Com 409.1 i Vcds Lite . Ale który z tych programów będzie lepszy to nie wiem... :-|

palio45 napisał(a):jakie auto chcesz diagnozować?


Golfa mk3 , mk4 no i może czasem Audi .
Avatar użytkownika
Paweu
Members
 
Posty: 4273
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 17:34
Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez palio » 29 kwi 2013, o 19:43

Powiem tak jestem uprzedzony do kabli z alledrogo.
Ja używam kabla viakena i takiego również polecę -> http://viaken.pl/pl/vag-usb-kkl-line-2- ... -obd2.html
do podstawowej zabawy jak i adaptacji oraz diagnozy w zupełności wystarcza.

Używam tego kabla z VCDS Lite.
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3881
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Paweu » 29 kwi 2013, o 20:21

palio45 napisał(a):Ja używam kabla viakena i takiego również polecę http://viaken.pl/pl/vag-u...wtyku-obd2.html


Poszło zamówienie. ;-)

palio45 napisał(a):do podstawowej zabawy jak i adaptacji oraz diagnozy w zupełności wystarcza.

Używam tego kabla z VCDS Lite.


Ok. :ok:

Podziękował za poradę. Przyjdzie kabel , zaczną sie tuninki.. :-P
Avatar użytkownika
Paweu
Members
 
Posty: 4273
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 17:34
Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Interface ELM 327

Postprzez tomasz291 » 19 cze 2013, o 18:31

Witam jak w temacie pożyczyłem od znajomego owy interfejs wiem że trzeba go wsadzić do wtyczki ale potrzebuję do niego programu sterowników pod WIN7 łączność tylko przez Bluetooth bo niema on kabla USB Pomocy
Avatar użytkownika
tomasz291
Czytacz
 
Posty: 108
Dołączył(a): 10 sie 2008, o 14:09
Lokalizacja: czechowice-dziedzice

Jaki program najlepiej uzywac do diagnostyki

Postprzez mariuszsnieg » 23 paź 2013, o 14:31

witam kupilem kabel ELM327 1.4 http://allegro.pl/477-kabel-elm327-1-4- ... 84096.html i niewiem jakiego programu uzywac i jak. Mam golfa 3 z 97 roku z silnikiem 1.4
mariuszsnieg
Berbeć
 
Posty: 1
Dołączył(a): 23 paź 2013, o 14:14
Lokalizacja: Gdynia

Postprzez KrOlikkk » 23 paź 2013, o 19:32

mozesz uzyc programy polski VAG sam go uzywam i jest prosty w obsludze
Avatar użytkownika
KrOlikkk
Badacz tematu
 
Posty: 230
Dołączył(a): 20 maja 2013, o 11:19
Lokalizacja: Felinów

Postprzez k-m-r1 » 23 paź 2013, o 22:49

vag
vcds
polski vag
i wszystkie inne
co do silnika i interfejsu to żadnej diagnostyki nie zrobisz prucz odczytania i wykasowania błędów na sterowniku

kasowanie błędów można dokonac przed odpiecie zasilania na jakies 10-15 minut odpinasz akumulator i łedy kasująsie

albo zworke na pinach wtyczki diagnostycznej
mając żarówke można odczytywac kody błedów tzw kody migowe
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
Avatar użytkownika
k-m-r1
Weteran
 
Posty: 2080
Dołączył(a): 24 sie 2008, o 18:48
Lokalizacja: OOL DW Praszka Wrocław

Postprzez dj-dave » 9 gru 2013, o 19:03

Czy ktoś próbował podłączać się do Golfa 3 za pomocą przejściówki jak na zdjęciu? Sytuacja wygląda tak że komputer nie widzi połączenia. Co ciekawe w Golfie 4 (bez przejściówki) połączenie jest ale np. przy próbie usunięcia błędów Airbag program się zawiesza (Polski Vag 4.9 + Windows 7 HP x64). Za to w Audi A4 (również bez przejściówki) co chwilę zrywa połączenie. Czy podłączenie przez tą przejściówkę ma prawo zadziałać zakładając że problemy w pozostałych autach są z winy softu?

Obrazek
dj-dave
Berbeć
 
Posty: 2
Dołączył(a): 9 paź 2013, o 22:55
Lokalizacja: Wejherowo

Postprzez ssiiwwyyy » 11 maja 2014, o 20:09

CZy warto to kupować ?? kabel

[ Dodano: 2014-05-11, 19:11 ]
http://allegro.pl/najlepszy-najtanszy-v ... 88667.html lub ten
Avatar użytkownika
ssiiwwyyy
Badacz tematu
 
Posty: 352
Dołączył(a): 21 lis 2011, o 18:21
Lokalizacja: Wrocław

Poprzednia stronaNastępna strona




Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości